Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στερνό «αντίο»

Φίλοι και συναγωνιστές αποχαιρέτησαν το Σάββατο το πρωί, στο νεκροταφείο Ν. Σμύρνης, την Αννα Κινδύνη, τη μεγάλη δημιουργό, η οποία «έφυγε» τα 89 της χρόνια. Μια ζεστή αγκαλιά για τους δυστυχισμένους της Γης το έργο της, όπως ζεστή, τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη ήταν η ίδια. Η δημιουργία της «μαρτυρία», «ιστορικό ντοκουμέντο», «κατηγορητήριο...», κουβαλάει όλο το βάρος του προσωπικού βιώματος, βγαλμένου από το συλλογικό βίωμα της ανθρωπότητας, χωρίς χρονικά και γεωγραφικά όρια.

«Μάνα δεκάδων ταλαιπωρημένων παιδιών» τη χαρακτήρισε οικογενειακή φίλη, τονίζοντας: «Δεν ξέχασες ποτέ τις παιδικές μνήμες της προσφυγιάς, τις οποίες ζωντάνεψες σε ένα έργο πανανθρώπινο. Ελεγες τις πιο μεγάλες αλήθειες, πικρές καμιά φορά, μα με τόση αγάπη γλυκά ειπωμένες. Το μοτίβο της ζωής σου ήταν η δημιουργία και ο σεβασμός στον άνθρωπο. Το πάθος για δημιουργία, η αγάπη για τον άνθρωπο, η αφοσίωση στον αγώνα, που ξεκινούσε από τα βάθη της ψυχής σου, για να δώσει στους άλλους αισιοδοξία, κουράγιο και πίστη».

Και κατέληξε: «Τα απλά, καθημερινά, ήξερες να τα μεγαλώνεις, να τα κάνεις αιώνια. Ταξιδεύεις να βρεις τους δικούς σου, που πάλεψαν και αυτοί για το δίκαιο και την αλήθεια. Χάραξες τις ψυχές μας με την ομορφιά και την αγάπη σου, με τις αξίες που δεν πεθαίνουν ποτέ».

Στεφάνια έστειλαν η ΚΕ του ΚΚΕ, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας κ.ά. Παραβρέθηκαν οι: Ορέστης Κολοζώφ (μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ), Γιάννης Σκαρπερός (μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ), Εύα Μελά και Ντιάνα Αντωνακάτου (από το ΕΕΤΕ) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ