Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Νέος γύρος περί «αντισημιτισμού»

Αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού στην Ελλάδα διαπιστώνει η εβραϊκή διεθνής οργάνωση «Κέντρο Σάιμον Βίζενταλ» και εκδίδει «ταξιδιωτική οδηγία» σε βάρος της Ελλάδας

Την πλήρη διαφωνία του, με τις εκτιμήσεις και με την «οδηγία», εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας

Την πλήρη διαφωνία του με τις εκτιμήσεις περί όξυνσης των κρουσμάτων αντισημιτισμού και τη σχετική ρητορεία αλλά και με την «ταξιδιωτική οδηγία» που εξέδωσε σε βάρος της Ελλάδας η διεθνής εβραϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Κέντρο Σάιμον Βίζενταλ», εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας.

Στη σχετική ανακοίνωση, το Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι προφανώς η «υποτιθέμενη ταξιδιωτική οδηγία, της ιδιωτικής εβραϊκής οργάνωσης, βασίστηκε σε μεμονωμένα κρούσματα αντισημιτισμού στην Ελλάδα και δημιουργεί εντυπώσεις που απέχουν από την πραγματικότητα». Και καταλήγει πως έχει τη βεβαιότητα «ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».

Σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση εκδόθηκε και από την ισραηλινή πρεσβεία, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δε συμμερίζεται τους φόβους και τις απόψεις της ιδιωτικής αυτής οργάνωσης και διατηρεί εξαιρετικά φιλικές και καλές σχέσεις με την Ελλάδα.

Το «Κέντρο Σάιμον Βίζενταλ» βασίζει την 9σέλιδη έκθεσή του σε στοιχεία από την πολυσυζητημένη περυσινή έκθεση του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με εξαίρεση την καταγραφή βανδαλισμών σε εβραϊκά κοιμητήρια και ορισμένα μεμονωμένα συνθήματα, αναφέρεται στη χρήση από τον ελληνικό Τύπο και από εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής σκηνής χαρακτηρισμών όπως «γενοκτονία» και «ολοκαύτωμα» για την ισραηλινή πολιτική κατοχής απέναντι στους Παλαιστινίους. Χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι επετράπηκε, τελικά, να λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις επιθέσεις αυτοκτονίας, στις 20 Οκτώβρη, «διότι τις εκθειάζει και ουσιαστικά αποδεικνύει ότι υιοθετείται ως αποδεκτή η τρομοκρατία». Επικρίνει δημοσιογράφους και σκιτσογράφους για την παρουσίαση των ισραηλινών στρατευμάτων ως ναζιστικών με αφορμή το αιματοκύλισμα των παλαιστινιακών εδαφών.

Εν ολίγοις χαρακτηρίζει ως «αντισημιτισμό» την οποιαδήποτε επίκριση στη συγκεκριμένη πολιτική που ασκεί η ισραηλινή κυβέρνηση. Και εκτός από αυτό, εκτιμά ότι όλα αυτά τα δείγματα είναι εξαιρετικά «ανησυχητικά» και μπορούν να οδηγήσουν σε κύμα «ρατσισμού και σχετικών επιθέσεων» γι' αυτό και καλεί τους Εβραίους να μην επισκεφτούν την Ελλάδα ούτε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οπότε εκφράζει τον φόβο ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένης της υπάρχουσας ατμόσφαιρας, η εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης»! Ενίοτε της τρομο-λαγνείας προηγείται η επισταμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ