Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

Ενισχυμένα είναι από προχτές τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και του Ισραήλ, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Αυξημένη παρουσία και επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων υπάρχει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στο «μέτρο», όπως και σε πολυεθνικές εταιρίες ή στόχους αμερικανικού, ισραηλινού και βρετανικού ενδιαφέροντος.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές ρίχνουν το βάρος τους στις πληροφορίες που ανταλλάσσουν με ξένες κρατικές υπηρεσίες, με τις οποίες διατηρούν στενές επαφές μέσω αξιωματικών - συνδέσμων της ΕΛΑΣ. Οι «ανταλλαγές» αυτές δίνουν, βέβαια, το πρόσχημα σε ορισμένες από αυτές να ζητούν πιο ενεργό συμμετοχή στα μέτρα που λαμβάνονται στο εσωτερικό της χώρας, με πρόσχημα την πάταξη της λεγόμενης τρομοκρατίας. Παράλληλα σε στενή επιτήρηση βρίσκονται Αραβες και μουσουλμάνοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Παρά το ότι οι πληροφορίες των αρχών δεν κάνουν λόγο για χτύπημα στη χώρα μας, τα έκτακτα μέτρα θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα προσφέροντας τη θεαματική εικόνα της κινητοποίησης των κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ