Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Η ευθύνη ανήκει στον ιμπεριαλισμό»

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.--

Η ευθύνη των τεσσάρων επιθέσεων στην Ισταμπούλ των τελευταίων ημερών «ανήκει στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και τις φονταμενταλιστικές μαριονέτες του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚ Τουρκίας.

«Μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό από τις δηλώσεις των Μπους και Μπλερ ποιος ωφελείται από τις βόμβες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας. «Οι δύο ηγέτες του ιμπεριαλισμού κοιτούν το λουτρό αίματος στην Ισταμπούλ και επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους για "πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας". Οι βόμβες ωφελούν τον ιμπεριαλισμό και εκείνους οι οποίοι επιχειρούν να καταδικάσουν την Τουρκία να προσδεθεί ακόμη περισσότερο στο άρμα των ΗΠΑ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σήμερα, αυτοί που αντιστέκονται στο Ιράκ αρχίζουν να αποκαλούνται "αντάρτες" και όχι "τρομοκράτες", τα αεροσκάφη των ΗΠΑ έχουν αρχίσει εκ νέου να βομβαρδίζουν ιρακινές πόλεις, και η συμμαχία της κατοχής περιπίπτει σε αδιέξοδο. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα βρήκε μια νέα δικαιολογία που βασίζεται στον τρόμο», τονίζει το ΚΚ Τουρκίας.

«Στον καπνό από τις εκρήξεις, μπορεί κανείς να διαβάσει "Η μοίρα της Τουρκίας είναι η ίδια με αυτή των ΗΠΑ και του Ισραήλ". Η χώρα μας εξωθείται στο διαβολικό μέτωπο του ιμπεριαλισμού. Δεν είναι σύμπτωση ότι οι επιθέσεις συνέβησαν την ίδια στιγμή που καταρτιζόταν ένα πρόγραμμα αποστολής στρατευμάτων και ενός κυβερνήτη στο Αφγανιστάν από την Τουρκία. Η νέα απαραίτητη δικαιολογία ώστε να προετοιμαστεί η τουρκική κοινή γνώμη να συνταχθεί με την υποταγή στις ΗΠΑ ή την καταδίκη της στην υποταγή, αποκομίζεται από το αίμα του λαού μας», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

«Οι φονταμενταλιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις δημιουργήθηκαν με στόχο να αποτελέσουν μαριονέτες των ΗΠΑ, και σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν τους αφέντες τους. Οσο είναι σαφές ότι οι επιθέσεις της Ισταμπούλ βοήθησαν τις ΗΠΑ, είναι άλλο τόσο ξεκάθαρο ότι οι φονταμενταλιστές δεν είναι ανεξάρτητοι παράγοντες. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και οι φονταμενταλιστές μαριονέτες τους έπνιξαν την Τουρκία στο αίμα. Κι ενώ το αίμα του λαού μας χύνεται, η χώρα μας κυβερνάται από ένα συνασπισμό υπέρ των ΗΠΑ και του φονταμενταλισμού», προσθέτει το ΚΚ Τουρκίας.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚ Τουρκίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στα αγαπημένα πρόσωπα αυτών που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις, και καλεί το πατριωτικό κοινό να παραστεί στις κηδείες, να δείξει τη δύναμη και την αλληλεγγύη του στον ιμπεριαλισμό και τις μαριονέτες του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη(11/7/2006)
«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ...(13/6/2004)
Πρωτομαγιά με έμφαση στον αγώνα κατά του ΝΑΤΟ(30/4/2004)
Συλλήψεις και αστυνομοκρατία(22/11/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org