Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Αλωση με έγκριση του πρωθυπουργού

Μάλιστα ο Κ. Σημίτης θεωρεί αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις της διοίκησης, του προσωπικού, των θεραπευομένων και των γονιών

Με την έγκριση του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, η κυβέρνηση προωθεί την άλωση της αυτοδιοίκησης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που βρίσκεται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή -χτες είχε συνάντηση με τον Κ. Σημίτη- θεωρεί αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις που δημοσιοποιήθηκαν προχτές σε συνέντευξη Τύπου του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και των συλλόγων γονέων.

Οι αντιδράσεις άρχισαν απ' τα μέσα του καλοκαιριού, όταν έγινε γνωστό το σχέδιο νόμου με τη διάταξη που προβλέπει το διορισμό δύο μελών στο εκλεγόμενο από τη γενική συνέλευση εννεαμελές ΔΣ του ΚΕΘΕΑ. Σύσσωμοι το ΔΣ, οι εργαζόμενοι, οι θεραπευόμενοι και οι γονείς ζητούν να μην καταργηθεί η αυτοτέλεια, τονίζοντας ότι «η προσθήκη δύο μη εκλεγμένων μελών στο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ συνιστά παρέμβαση, η οποία δημιουργεί ένταση και αποσταθεροποίηση στη λειτουργία του φορέα, καθώς πλήττει τη συνεκτικότητα της θεραπευτικής του πρότασης, που στηρίζεται στην αρχή της αυτοδιοίκησης και αυτοδιαχείρισης».

Ο Κ. Στεφανής δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον Κ. Σημίτη συζητήθηκε, εκτός των άλλων θεμάτων, η «αντίδραση που υπάρχει από πλευράς ΚΕΘΕΑ». «Και ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, συμφωνεί ότι αυτές οι αντιδράσεις δε δικαιολογούνται. Είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητες και πιστεύει και αυτός, όπως και εγώ φυσικά, ότι αντί να υπάρχουν αρνητικές αντιδράσεις, θα έπρεπε να υπάρχει, από τη μεριά του ΚΕΘΕΑ, μια θετική υποδοχή αυτής της διάταξης, διότι απλούστατα διασυνδέει πιο αποτελεσματικά το έργο που κάνει και με τον τομέα της αγωγής Υγείας και με τον τομέα της δημόσιας υγείας γενικότερα, χωρίς να περιορίζει, επ' ουδενί λόγω, την αυτοδιοίκησή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Υγείας(2019-10-08 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας υπέρ της αυτοτέλειας(2003-11-06 00:00:00.0)
ΚΕΘΕΑ: Αυτοδιοίκηση και αποτελεσματικότητα(2003-10-19 00:00:00.0)
Επιμονή στην κατάργηση της αυτοτέλειας του ΚΕΘΕΑ(2003-10-15 00:00:00.0)
Η αυτοδιοίκηση, εγγύηση του θεραπευτικού έργου(2003-08-06 00:00:00.0)
Ενταση της συντήρησης και της υποκατάστασης(2003-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ