Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
Δέκα χρόνια τους κοροϊδεύει η κυβέρνηση

Ενόψει των εκλογών, για άλλη μια φορά, τους τάζει ότι θα πάψουν να ζουν στον παραγκομαχαλά, λύνοντάς τους το στεγαστικό πρόβλημα. Ο Σύλλογός τους «Οι Αργοναύτες» καταγγέλλει την κοροϊδία

Προεκλογική επιχείρηση εξαπάτησης χαρακτηρίζει την κυβερνητική υπόσχεση για στεγαστική αποκατάσταση των Ποντίων και ομογενών του οικισμού της Φαρκαδόνας ο Σύλλογος «Οι Αργοναύτες». Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι από το 1993, έτος πρώτης εγκατάστασης των ομογενών στον παραγκομαχαλά της Φαρκαδόνας, το πρόβλημα έχει «επιλυθεί» τουλάχιστον τέσσερις φορές, κι αναφέρει:

«- Η πρώτη το 1996, όταν συναντηθήκαμε, ως Σύλλογος, με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κ. Γ. Ρωμαίο, ο οποίος μας υποσχέθηκε την κατασκευή προκατασκευαστικών κατοικιών, 50 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης άλλων 25 τ.μ. με ίδια έξοδα, πρόταση με την οποία συμφωνήσαμε.

- Η δεύτερη, το φθινόπωρο του ίδιου έτους, όταν ο πρωθυπουργός, κ. Κ. Σημίτης, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στο "Μακεδονία Παλλάς", έγραψε στο ...περιβόητο μπλοκάκι του: "Φαρκαδόνα, να γίνει ό,τι το καλύτερο"!

- Η τρίτη, το Μάρτιο του 1997, όταν ο ίδιος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα Τρίκαλα, επικεφαλής πολυμελούς υπουργικού κλιμακίου και συναντήθηκε μαζί μας παρουσία τοπικών βουλευτών, του νομάρχη κ.ά. και υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημα.

- Η τέταρτη, τις παραμονές των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, οπότε, μετά από συνάντησή μας με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Βαλασσόπουλο, είχαμε και έγγραφη υπόσχεση, ότι κατατίθεται το ποσόν των 450 εκατομμυρίων δρχ., ως πρώτη δόση, για τη στεγαστική μας αποκατάσταση».

Για τη νέα προεκλογική υπόσχεση, η ανακοίνωση αναφέρει: «Τώρα, πάλι προεκλογικά (οποία σύμπτωση!), "επιλύεται" το στεγαστικό μας πρόβλημα, ως άλλο ένα "γεφύρι της Αρτας", που ...προεκλογικά κτίζεται και μετεκλογικά γκρεμίζεται!!!

Επισημαίνουμε την ...αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, λογικό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί στη ...νέα πρόταση για επίλυση του προβλήματος, η οποία μας κατατέθηκε προ ημερών».

Τέλος, σημειώνεται ότι «μετά από συνεδρίαση και απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου αποφασίσαμε ως διοίκηση να αρνηθούμε οποιαδήποτε συνάντηση με οποιονδήποτε κυβερνητικό εκπρόσωπο» και υπογραμμίζεται: «Ολοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τις θέσεις μας για λύση του. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται για το θέμα (από τους εκπροσώπους των τοπικών θεσμών και φορέων), να επικοινωνήσουν μαζί μας. Θυμίζουμε αυτό που είχαμε πει προ των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών: "Εχει κι αλλού πορτοκαλιές..."».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ