Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΚΚΙ
Η μάχη της ... αφίσας

Η μεγάλη «δημοκρατική παράταξη» περνάει κρίση μέσα από μια αφίσα... Σε ανοιχτή κόντρα βρίσκεται το κυβερνών κόμμα με το Δημοκρατικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), με αφορμή την τελευταία αφίσα που κυκλοφόρησε το ΔΗΚΚΙ, πάνω στην οποία απεικονίζονται οι «ηγήτορες» της Δημοκρατίας:Ελ. Βενιζέλος, Πλαστήρας, Γ. Παπανδρέου και Α. Παπανδρέου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει: «Η δημοκρατική παράταξη ήταν και παραμένει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία για να μπορέσει να χωρέσει στα μέτρα του ΔΗΚΚΙ και του κ. Τσοβόλα...». Στο σημείο όμως που εξοργίζεται η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι στην προσπάθεια οικειοποίησης του Α. Παπανδρέου. Μια προσπάθεια που, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, «εξοργίζει το δημοκρατικό λαό, καθώς ο αρχηγός του ΔΗΚΚΙ αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ παρόντος του ιδρυτή του και αφού τον κατήγγειλε για δεξιά στροφή».

Το ΔΗΚΚΙ από την πλευρά του, σε μια επίθεση που στόχο έχει να οικειοποιηθεί το παρελθόν της παράταξης και τον Ανδρέα Παπανδρέου, θυμάται ποιοι τον στήριξαν και αντίθετα ποιοι δήλωναν ότι «το μαχαίρι της κάθαρσης πρέπει να φτάσει στο κόκαλο...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ