Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ... φόβητρο

ΤΕΛΙΚΑ το θέατρο που παίζεται με την υπόθεση της Συνόδου του Ελσίνκι και την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Οχι μόνο έχουμε την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει...

Οχι μόνο έχουμε τον Σημίτη να... τρομοκρατεί τους Ευρωπαίους ότι θα ασκήσει «βέτο», αν δεν ικανοποιήσουν τους όρους που θα θέσει (ξέρετε τώρα πόσο τον υπολογίζουν τον Σημίτη στην Ευρώπη, το είδατε και στην επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία...).

Αλλά, μας προέκυψε κι ένας Ετσεβίτ να λέει ότι φοβάται πως η Ελλάδα την τελευταία στιγμή θα ασκήσει το «βέτο» και θα χαλάσει την πορεία εξευρωπαϊσμού της Τουρκίας!

Εν ολίγοις, έτσι για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται δηλαδή, έχουμε μια ειλημμένη απόφαση και όλους τους ενδιαφερόμενους να κάνουν τους δύσκολους στην εφαρμογή της.

Ακόμα κι αν υπάρχουν ενδεχόμενα διαπραγμάτευσης ως προς το χρόνο για την απόκτηση από την Τουρκία του τίτλου της υποψήφιας χώρας (σε αυτή τη Σύνοδο θα γίνει, στην επόμενη Σύνοδο θα γίνει...) το θέμα κάθε άλλο παρά αλλάζει. Οπότε καλά θα κάνουν να βγουν να μιλήσουν ειλικρινά.

ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ τώρα! Ο Γιαννόπουλος θα μπορούσε να το έχει πει πιο καθαρά. Οχι, δηλαδή, ότι θα συλλαμβάνονται οι μαθητές που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και την «εύρυθμη λειτουργία των σχολείων», αλλά ότι έχει στόχο να συλλαμβάνονται όσοι «παρακωλύουν» την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι δεν... ικανοποιήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης από την εξέγερση στις φυλακές του Βόλου και τώρα θέλει να αρχίσει να δημιουργεί εξεγέρσεις και στην παιδεία. Μόνο που οι μαθητές δεν έχουν δείξει να πτοούνται από την τρομοκρατία. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι τώρα θα τα καταφέρουν;

Αντε να δούμε πού θα το φτάσουν στο τέλος. Μαθητές θα συλλαμβάνουν, γονείς θα συλλαμβάνουν, καθηγητές θα συλλαμβάνουν. Ποιος θα μείνει τελικά στην... Παιδεία;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ