Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο πλάϊ των παιδιών η μόνη θέση

«Μετά τους εισαγγελείς, οι γονείς»(!) προαναγγέλλει από την πρώτη του σελίδα το χτεσινό «Βήμα», αποκαλύπτοντας έναν από τους πιο ανομολόγητους και πλέον ελεεινούς στόχους της κυβερνητικής τρομοκίνησης, αφού, όπως προσθέτει, «ουδείς γονέας θα επιθυμούσε να δει το παιδί του "πίσω από τα κάγκελα", μετά τα μέτρα της κυβέρνησης...».

Μ' άλλα λόγια, η κυβέρνηση -εκτός των άλλων- αποσκοπεί στη μεταφορά της σύγκρουσης, που αφορά την ίδια και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία ευρύτερα! Επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά, τοποθετώντας το πιστόλι και στο δικό τους ή κυρίως στο δικό τους κρόταφο. Επιχειρεί να μεταβάλει την ελληνική οικογένεια σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα, επισείοντας πάνω από το κεφάλι της τον μπαμπούλα της σύλληψης, του Αυτόφωρου, ακόμα και της φυλάκισης των ίδιων των παιδιών της! Να τοποθετήσει τους γονείς δίπλα στον εισαγγελέα και στον ΜΑΤατζή στις εισόδους των σχολείων, τις οποίες θέλει να μετατρέψει σε πεδία, ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ανάμεσα σε γονείς και καθηγητές, ανάμεσα σε όλους, ώστε να περάσουν πιο εύκολα οι χειροπέδες στην παιδεία.

Ομως η θέση των γονέων είναι δίπλα στα παιδιά τους, δίπλα σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση της παιδείας και της παρεχόμενης μόρφωσης και όχι δίπλα στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης. Αυτό έδειξε και η περσινή πείρα, αυτή την απάντηση θα πάρει και φέτος η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ