Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης

ΡΩΜΗ.- Χωρίς μεγάλες αλλαγές στην ουσία του εγκρίθηκε τελικά το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Μαουρίτσιο Γκάσπαρι παρά τις δύο τροποποιήσεις που υπέστη σε ισάριθμες ημέρες.

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε με 318 ψήφους υπέρ και 261 κατά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τώρα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μερική ιδιωτικοποίηση της RAI, ενώ θα επιτρέψει στον Μπερλουσκόνι να διατηρήσει τον έλεγχο και των τριών τηλεοπτικών καναλιών που διαθέτει. Τέλος θα επιτρέψει τη συν-ιδιοκτησία εντύπων και καναλιών δίνοντας το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να επεκτείνει την αυτοκρατορία του στα μέσα ενημέρωσης μετά το 2009.

Χτες τροπολογία, την οποία κατέθεσε η αντιπολίτευση, υιοθετήθηκε με 288 ψήφους υπέρ και 287 κατά (παρά την πλειοψηφία 70 βουλευτών της κυβέρνησης). Η τροπολογία αυτή έχει να κάνει με τις διαδικασίες και τις προθεσμίες παράδοσης των αδειών ψηφιακής εκπομπής σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις ενδεχόμενες εξαιρέσεις. Πάντως αν και μερικοί χάρηκαν για τις έριδες στον κυβερνητικό συνασπισμό, η ουσία του νομοσχεδίου παρέμεινε άθικτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ