Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Νέα συγκεντροποίηση στις αερομεταφορές

ΠΑΡΙΣΙ.- Ακόμη μία συμφωνία «συνεργασίας» μεγάλων αεροπορικών εταιριών ανακοινώθηκε χτες, μετά από την ουσιαστική εξαγορά του ολλανδικού αερομεταφορέα KLM από την αντίστοιχη γαλλική εταιρία «Air France». Από την ύψους 784 εκατ. ευρώ συμφωνία, θα προκύψει η μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα των ευρωπαϊκών αερομεταφορών και η τρίτη στον κόσμο.

«Ημασταν ανέκαθεν πεισμένοι για την αναγκαιότητα της συγκεντροποίησης στη βιομηχανία των αεροπορικών εταιριών», δήλωσε ικανοποιημένος ο πρόεδρος της «Air France» Ζαν-Σιρίλ Σπινετά. «Ανακοινώνουμε σήμερα μια σύνδεση με την KLM (...) που αποτελεί ορόσημο για τη βιομηχανία μας», πρόσθεσε. Παράλληλα, η ιταλική αεροπορική εταιρία «Alitalia» γνωστοποίησε χτες ότι συμφώνησε με την «Air France» να ξεκινήσουν αμέσως συνομιλίες, με στόχο την προσχώρησή της στη σύνδεση δραστηριοτήτων του γαλλικού με τον ολλανδικό αερομεταφορέα.

Με τη σύνδεση αυτή, η KLM προσχωρεί στη «συμμαχία» «SkyTeam», της οποίας ηγούνται οι «Air France» και «Delta Air Lines» και κατά πάσα πιθανότητα θα προσελκύσει μελλοντικά σ' αυτήν τους εταίρους της στις ΗΠΑ, «Northwest» και «Continental». Εξέλιξη, που θα κάνει τη «συμμαχία» δεύτερη παγκοσμίως μετά από τη «Star Alliance», της οποίας ηγούνται οι «Lufthansa» και «United Airlines».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ