Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Καθολική απεργία των σιδηροδρομικών
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πραγματοποίησαν χτες απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ χαμηλές αποδοχές τους και τις συνθήκες εργασίας ειδικά μετά την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της συντήρησης μεγάλου τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, εξαιτίας των αθρόων περικοπών των κρατικών δαπανών!

Η συμμετοχή στην απεργία εκ μέρους των εργαζομένων ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να παραλύσει σχεδόν όλο το δίκτυο. «Θέλουμε μόνο να επιβιώσουμε, τίποτα περισσότερο», θα δηλώσει εκ μέρους των απεργών το συνδικαλιστικό στέλεχος Γκαμπριέλ Κράτσιου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μηνιαίες αποδοχές των σιδηροδρομικών δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 100 δολάρια το μήνα, που μπορεί να μην είναι κάτω από τις κατώτατες, αλλά κρίνονται μη επαρκείς για τη διαβίωση των εργαζομένων και για το λόγο αυτό ζητούν αύξηση κατά 70%, καθώς και δώρο των Χριστουγέννων.

Η χτεσινή απεργία είναι η τελευταία κινητοποίηση εργαζομένων που λαμβάνει χώρα στη Ρουμανία, που συνταράσσεται το τελευταίο δίμηνο από τις κινητοποιήσεις όλων των εργατικών και εργασιακών τομέων. Η εργατική και κοινωνική αναταραχή που επικρατεί έχει ως αιτία την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στην απόλυτη εξαθλίωση, προκειμένου να επιτύχει τη φιλελευθεροποίηση της αγοράς και τους όρους των διεθνών οικονομικών και πιστωτικών ινστιτούτων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org