Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντικομμουνισμός και αθλιότητες

Τον εμετικό αντικομμουνισμό και τις αθλιότητες επιστράτευσαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, στην υπόθεση της απόπειρας κατά του πρώην υπουργού Γ. Παλαιοκρασσά, που αγόρευσαν χτες στη δίκη της «17Ν», προκαλώντας αλγεινή εντύπωση. Η επίκληση του αίματος των αθώων θυμάτων της «17Ν», και ειδικότερα του Θ. Αξαρλιάν, από τον συνήγορο Ν. Λίβο κατέληξε να φαντάζει υποκρισία όταν μάλιστα συνοδεύτηκε και με την ανάμειξη σ' όλη αυτή την ιστορία του ανήλικου παιδιού των κατηγορουμένων Δ. Κουφοντίνα και Α. Σωτηροπούλου. «Μεταλαμπάδευσε στο παιδί του μαζί με την υποθήκη του και το αίμα του Θάνου Αξαρλιάν», είπε ο εν λόγω δικηγόρος για τον Δ. Κουφοντίνα.

Ο έτερος συνήγορος, Γ. Μαύρος, επιδόθηκε σ' ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, πιστή αντιγραφή των ασφαλίτικων αντικομμουνιστικών φυλλαδίων της μετεμφυλιακής περιόδου και της περιόδου της δικτατορίας. Χαρακτήρισε τα μέλη της «17Ν» επαναστάτες της Αριστεράς, «επιβάτες της πρώτης θέσεως του τρένου της Αριστεράς», τους ταύτισε με τον κομμουνισμό και στη συνέχεια έδωσε το ιδεολογικό του στίγμα λέγοντας ότι «ο ολοκληρωτισμός έχει δύο όψεις, το ναζισμό και τον κομμουνισμό». Μάλιστα, τον κομμουνισμό σε άλλο σημείο τον αποκάλεσε «πολιτικό κτήνος του 20ού αιώνα». Απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους πρόσθεσε: «Ο κομμουνισμός είναι ο χειρότερος ολοκληρωτισμός τον οποίον εσείς υπηρετήσατε και εις το όνομα του οποίου σκοτώσατε ανθρώπους. Ναζισμός και κομμουνισμός είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Μάλιστα, ο κομμουνισμός είναι και πιο χειρότερος και πιο επικίνδυνος».

Ηταν τέτοια η ψύχωση του ανθρώπου που δε δίστασε να πει και τούτο: «Ο επαναστάτης αριστερός είναι ο πιο συνεπής λογικά και ηθικά. Διότι αν πρόκειται να απελευθερώσουν από τα βάσανά της την ανθρωπότητα, ή - για να το περιορίσω - την Ελλάδα, αν πρόκειται στην Ελλάδα να καταργήσουμε την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο επί γενεές ολόκληρες που καταπιέζονται και τους πίνουν το αίμα, γιατί να μη βάλουμε και μια βόμβα στο Νοσοκομείο "Αγία Σοφία" Παίδων να σκοτώσουμε χίλια παιδάκια;». Μια δεύτερη χαρακτηριστική στιγμή του λογυδρίου του ήταν η αναφορά του στο λαό. «Ο λαός - είπε - είναι ένα κατασκεύασμα, ένα πλάσμα, δεν υπάρχει λαός. Ενα επικίνδυνο πλάσμα. Το οποίο το χρησιμοποιεί η επαναστατική σκέψις για να νομιμοποιήσει τα εγκλήματά της. Υπάρχουν άτομα υπεύθυνα, δεν υπάρχουν μάζες». Καταλήγοντας κάλεσε όσους τον άκουγαν να θυμηθούν τα θύματα του κομμουνισμού και για να μην ψάχνουν πολύ να τα βρουν τους παρέπεμψε στο γνωστό πρακτορικό κατασκεύασμα, την περιβόητη «Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού».

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με αγορεύσεις του Αλ. Κατσαντώνη για την υπόθεση του Γιάννη Παλαιοκρασσά και του Αλ. Λυκουρέζου για την απόπειρα κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ