Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Υποκριτικές υποσχέσεις ενόψει Παραολυμπιακών

Οι πολλές κυβερνητικές υποσχέσεις για «μείζονες παρεμβάσεις» και «κατάλληλες υποδομές» που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και οι υποκριτικές κορόνες περί αλλαγής ...νοοτροπίας για τα άτομα με αναπηρίες, ήταν το ...ηθικό δίδαγμα της χτεσινής συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιακή προετοιμασία, στην οποία συζητήθηκε η προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (17-29 του Σεπτέμβρη).

Ο υφυπουργός Τύπου, Τηλ. Χυτήρης, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης μετέφερε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και τις βαρύγδουπες δεσμεύσεις του για έργα υποδομής που θα βοηθήσουν τα ΑμΕΑ, καθώς και τον βασικό κυβερνητικό στόχο, που είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που, με ευθύνη της κυβέρνησης, τα άτομα με ειδικές ανάγκες βιώνουν μια δραματική κατάσταση στη χώρα μας, λόγω των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και της ανεργίας που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Τη στιγμή που η κυβέρνηση συνειδητά απέφυγε τα τελευταία 20 χρόνια ακόμα και την επίσημη καταγραφή των αναπήρων γιατί η απογραφή τους θα αναδείκνυε το μέγεθος του προβλήματος και την αναντιστοιχία των αναγκών με όσα γίνονται για την πρόληψη της αναπηρίας, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση, την παραγωγική ένταξη των ΑμΕΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας υπάρχουν μόνο 200 δημόσια κρεβάτια σε κέντρα αποκατάστασης, όλα στην Αθήνα, για τους χιλιάδες τραυματίες από εργατικά και τροχαία ατυχήματα και για την αντιμετώπιση των 30.000 εγκεφαλικών επεισοδίων το χρόνο. Απ' τα 200.000 περίπου παιδιά στη χώρα μας, που έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, μόνον τα 14.000 πηγαίνουν σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό ειδικό σχολείο ή ειδική τάξη. Τα υπόλοιπα 186.000 παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ