Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μηνύσεις σε 85 επιχειρήσεις

Μηνύσεις σε 85 επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου από τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου που συστήθηκαν από υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Διευθύνσεων Τουρισμού των Περιφερειών και της Τουριστικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, ελέγχθηκαν 736 επιχειρήσεις. Στις 256 διαπιστώθηκαν παραβάσεις και υποδείχτηκαν βελτιώσεις και στις 85 υποβλήθηκαν μηνύσεις. Σε ένα μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών καταλυμάτων διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ανανεωθεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. Στις περιπτώσεις που ο επιχειρηματίας είχε εγκαίρως καταθέσει τα δικαιολογητικά του δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, οι παραβάσεις αφορούσαν: Ελλειψη τιμοκαταλόγων και μη σωστή και πλήρης καταγραφή των ειδών. Υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και τραπεζοκαθισμάτων. Ηχορύπανση και μη ύπαρξη άδειας μουσικών οργάνων. Λειτουργία χωρίς άδεια ή αλλαγή χρήσης της άδειας.

Στους χώρους διανυκτέρευσης και διαμονής: Πισίνες χωρίς άδεια λειτουργίας και με μη τήρηση των διατάξεων ασφάλειας και υγιεινής. Λειτουργία χωρίς ανανέωση της άδειας σε πολλά ξενοδοχειακά καταλύματα. Ελλείψεις στη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και στον κινητό εξοπλισμό.

Στους χώρους υποδοχής τουριστών διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με: Αγρα πελατών. Την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων Ζακύνθου και Κω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ