Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Καταδικάστε το δικομματισμό, ενισχύστε τους αγώνες και το ΚΚΕ

Κάλεσμα για μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική και ολόπλευρη στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, απηύθυνε στην περιοδεία του στα Χανιά και το Ρέθυμνο, όπου το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στα Ανώγεια, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Μαρίνος, το πρωί στα Χανιά, στο πλαίσιο της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, περιόδευσε σε χώρους δουλιάς και συζήτησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Τόνισε, σχετικά, την ανάγκη όχι μόνο να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, αλλά με τους αγώνες τους να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για να υψωθεί η φωνή ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, που συντονισμένα θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της.

Γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και στην ομιλία του το βράδυ στη συγκέντρωση στα Ανώγεια Ρεθύμνου: «Για να αντιμετωπίσεις τη δύναμη της πλουτοκρατίας, για να αντιμετωπίσεις σήμερα τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι ανάγκη η ανάπτυξη κοινής δράσης, ο συντονισμός του αγώνα της αγροτιάς, της εργατικής τάξης, των επαγγελματοβιοτεχνών. Κι αυτός ο συντονισμός της πάλης τους να εκφραστεί με μια κοινωνικοπολιτική συμμαχία. Με ένα Μέτωπο, που εμείς οι κομμουνιστές το ονομάζουμε Μέτωπο Λαϊκό, μια κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα παλεύει ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Αυτό που λέμε μονοπώλια, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες μεγαλέμποροι».

Δίνοντας το περιεχόμενο της πολιτικής δράσης του Λαϊκού Μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ, ο ομιλητής θα προσθέσει: «Θα είναι ένα μέτωπο που θα αγωνίζεται καθημερινά για καλύτερους μισθούς και συντάξεις και με τη βοήθεια του λαού θα διεκδικήσει μια άλλη εξουσία, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Γιατί για να εφαρμοστεί άλλη, φιλολαϊκή πολιτική, πρέπει την εξουσία να την κατακτήσει ο λαός».

Το στέλεχος του Κόμματος, μιλώντας από τα Ανώγεια, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, την αγροτιά και τη νεολαία των Ανωγείων και συνολικά της Κρήτης να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Μόνο έτσι, υπογράμμισε, θα αποδυναμωθεί ο δικομματισμός, θα δυσκολευτεί η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και θ' ανοίξει ο δρόμος για νέες λαϊκές κατακτήσεις.

Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει πως «θα παλέψουμε από καλύτερες θέσεις να αντισταθούμε να μην περνάνε αντιλαϊκά μέτρα. Επίσης, θα περάσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στην Ελλάδα, αλλά και στο ευρωπαϊκό και διεθνές κίνημα. Θα δοθεί μία αποφασιστική απάντηση που λέει ότι βγάζουμε πείρα από αυτά που ζήσαμε, από αυτά που ζούμε, από αυτά που σχεδιάζει ο δικομματισμός σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων - παρά τις δημαγωγικές εξαγγελίες και την προεκλογική παροχολογία, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες στους εργαζόμενους και να τους κλέψουν την ψήφο μια ακόμα φορά.

Ψήφος στο ΚΚΕ, κατέληξε ο Γ. Μαρίνος την ομιλία του, σημαίνει πως είμαστε ώριμοι, τοποθετούμαστε αρνητικά και καταδικάζουμε αυτή την πολιτική που βλάπτει τα συμφέροντά μας. Γι' αυτό τασσόμαστε με αυτές τις δυνάμεις που παλεύουν σταθερά για τα λαϊκά συμφέροντα, όπως το ΚΚΕ. Τέλος, σημείωσε, η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των οποιοδήποτε κεντροαριστερών ή κεντροδεξιών δεκανικιών του δικομματισμού και ενίσχυση της αντίστασης του λαού στις αντιλαϊκές πολιτικές και καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων. Ετσι, θα γίνει ένα πολύ ουσιαστικό βήμα στη συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων που θα διεκδικούν μια άλλη πολιτική. Εδώ πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας και τη συζήτηση. Είναι ανάγκη αυτό να γίνει από σήμερα, με τον αγώνα και την ψήφο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ