Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά σύσκεψη για την απλή αναλογική

Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 9 του Σεπτέμβρη

Σε πλατιά σύσκεψη στην Αθήνα στις 9 του Σεπτέμβρη, καλούν μαζικούς φορείς, συνδικάτα, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις καθώς και προσωπικότητες που έχουν ταχθεί υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής ως εκλογικού συστήματος, ο Αντ. Σκυλλάκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Φ. Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ και ο Μ. Μπακόπουλος, ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ.

«Η υπόθεση της προώθησης της απλής αναλογικής αφορά όχι μόνο τα κόμματα, αλλά και τους κοινωνικούς φορείς και τις μαζικές οργανώσεις». Αυτό δήλωσε χτες ο Αντώνης Σκυλλάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε επίσης ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια «πρέπει να πάρει το ευρύτερο πλάτος και είναι χρήσιμο να συμμετάσχουν στο διάλογο ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταχθεί υπέρ. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί».

Συγχρόνως ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι κατά τη συνάντηση της 9ης Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν οι περαιτέρω δράσεις και σημείωσε: «Είναι υπό σκέψη η κατάθεση μιας κοινής πρότασης νόμου από ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ» ενώ συμπλήρωσε ότι «εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο συλλογής υπογραφών αλλά και μαζικότερες εκδηλώσεις».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από το δημοσιογράφο ο Αντ. Σκυλλάκος, σχετική με την πρόταση και θέση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος σε προχτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του έκανε λόγο «για τη συγκρότηση αριστερού πόλου», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε πως δεν είναι δυνατή μια γενικότερη συνεργασία αυτών των κομμάτων, όμως αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κοινή δράση για την απλή αναλογική, ενώ και σε ειδικά ζητήματα που υπάρχει σύμπτωση απόψεων μπορεί να υπάρξει συνεννόηση.

Ο κυβ. εκπρόσωπος

Την ίδια στιγμή πάντως, η κυβέρνηση διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, εμφανίζεται σίγουρη ότι ο νέος εκλογικός νόμος που προτείνει, θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή. Αυτό επανέλαβε χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος παράλληλα υποστήριξε «πως όποια πρόταση που θα κατατεθεί στο διάλογο, εφόσον συμβάλλει στη διαφάνεια, την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος, θα υιοθετηθεί». Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε: «Είμαι βέβαιος ότι ο διάλογος θα έχει αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορώ να προκαθορίσω πού θα φτάσει. Δε νομίζω πάντως ότι οι συνάδελφοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν θέσει το ζήτημα της αυτοδυναμίας και της κυβερνητικής σταθερότητας, την οποία δε διαπραγματευόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ