Παρασκευή 22 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι μαζί στον αγώνα για την απλή αναλογική

Σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων και οργανώσεων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Στον αγώνα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, κάλεσε τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του νομού Λάρισας, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε σύσκεψη που οργάνωσε η διοίκηση του ΕΚΛ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ, των Συνδικάτων Οικοδόμων Λάρισας και Τυρνάβου, των σωματείων «Λαρισαϊκός», Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μετάλλου, Οδηγών, Ειδών Διατροφής, Καθαριστριών, Ιδιωτικών Κλινικών, Γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος», Κεραμοποιών, Πλαστικών, Λογιστών, Μουσικών, των συλλόγων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ κ.ά.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη σύσκεψη, ανάμεσα στ' άλλα, τονίζεται: «Οι συγκεντρωθέντες επιμένουμε στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, ως πάγιου εκλογικού συστήματος, γιατί αυτό καθιερώνει την ισοτιμία της ψήφου όλων των Ελλήνων και θα δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή.

Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει την τακτική των διαλόγων και της παραπλάνησης του λαού και να καταθέσει νομοσχέδιο που θα καθιερώνει ως πάγιο εκλογικό σύστημα την ανόθευτη απλή αναλογική, που είναι το μόνο δίκαιο κι αντιπροσωπευτικό σύστημα.

Καλούμε όλους τους φορείς και τα συνδικάτα να φέρουν για συζήτηση σε όλα τα όργανα το θέμα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να συντονιστούν για να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα, που θα ενημερώνει τους εργαζόμενους και το λαό και θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις με στόχο την καθιέρωση της απλής αναλογικής».

Στη Θράκη

Η υπόθεση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής σαν πάγιο εκλογικό σύστημα, αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο τα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους που εκδηλώνουν καθημερινά ποικίλες πρωτοβουλίες για την προώθηση του αιτήματος αυτού. Εργατικά σωματεία σε νομούς της Θράκη παίρνουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη κινητοποιήσεων υπέρ της απλής αναλογικής.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καλεί σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές σε σύσκεψη την Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, για να συζητηθεί το θέμα της απλής αναλογικής και να καθοριστούν συγκεκριμένες κινητοποιήσεις για την προώθηση του σοβαρού αυτού αιτήματος.

Παρόμοια σύσκεψη συγκαλείται και στην Ξάνθη με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης. Η σύσκεψη στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ