Κυριακή 13 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Παρέμβαση ή συκοφαντία;

Παρενέβη ο Αμερικανός πρεσβευτής στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ - και κατ' επέκταση στα εσωτερικά της Ελλάδας - ή ο Λαλιώτης, από πίκρα και εμπάθεια, λέει «γελοιότητες», συκοφαντώντας και την Αμερική και τους συντρόφους του; Το ερώτημα δε γίνεται για πολιτικό κουτσομπολιό. Είναι ερώτημα σοβαρό και σοβαρά πρέπει να απαντηθεί. Αν, πράγματι, ο Μίλερ καθόρισε ποιος να γίνει γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και για το ΠΑΣΟΚ και για την Ελλάδα. Αν - απ' την άλλη - ο Λαλιώτης συνειδητά είπε ψέματα, το ζήτημα είναι πάλι πολύ σοβαρό, για τον ίδιο αυτή τη φορά. Οι συκοφάντες πρέπει να ξεσκεπάζονται και να τιμωρούνται, ιδιαίτερα όταν οι συκοφαντίες τους αφορούν διακρατικές σχέσεις και δρώντα πολιτικά πρόσωπα!

Η προσπάθεια που γίνεται, από πολλές πλευρές, να υποβαθμιστεί το ζήτημα, ελέγχεται και ηθικά και πολιτικά. Γιατί στη θέση της αλήθειας μπαίνει η εικασία. Και με εικασίες, ως γνωστόν, δεν μπορείς να κάνεις σωστές διαπιστώσεις και να βγάλεις σωστά συμπεράσματα. Ολους, μα όλους, μας ενδιαφέρει να μάθουμε την αλήθεια. Εγινε ή δεν έγινε η παρέμβαση; Και στη συνέχεια, αφού μάθουμε την αλήθεια, ο καθένας να πάρει τα μέτρα του...

Η πρεσβεία είπε τα δικά της και καθάρισε! (Ο καθένας από εμάς, βέβαια, την πίστεψε ή δεν την πίστεψε). Ο Λαλιώτης, όμως, δεν καθαρίζει με το γνωστό «ουδέν σχόλιο». Είναι υποχρεωμένος να αποδείξει τον ισχυρισμό του. Να ξεσκεπάσει την Αμερική και την ενέργειά της. Να την αποκαλύψει. Και να αποκαλύψει και όλους αυτούς που συνεργάζονται μαζί της. Και αν ο ίδιος - για δικούς του λόγους - δε θέλει να πράξει αυτό που είναι υποχρεωμένος ηθικά και πολιτικά να πράξει, τότε το κόμμα του οφείλει να τον καταγγείλει. Γιατί και το ΠΑΣΟΚ αφορά αυτή η υπόθεση, να μην πω ότι πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ αφορά. Αφού η παρέμβαση, αν έγινε, σε βάρος του έγινε. Αφού, επίσης, η συκοφαντία, αν πρόκειται για συκοφαντία, σε βάρος του - και αυτή - έγινε.

Δεν μπορεί - δεν επιτρέπεται - το ζήτημα να ...περάσει. Να θεωρήσουμε ότι ήταν μια μικρή παρεξήγηση. Κουβέντες που ειπώθηκαν πάνω στο θυμό. Εμένα, και πιστεύω όλους τους Ελληνες πολίτες, με νοιάζει να μάθω αν και πόσο έχουμε απομακρυνθεί από την εποχή του Πιουριφόρι. Και με νοιάζει, επίσης, να μάθω αν ο Λαλιώτης, σημαίνον πολιτικό πρόσωπο της χώρας μου, είναι πράγματι - σύμφωνα με τον αφορισμό του Μίλερ - γελοίος. Πρόσωπο, δηλαδή, άχρηστο και πολιτικά επιζήμιο.

Ο Κώστας Λαλιώτης - όσο κρατάει το στόμα του κλειστό - είναι έκθετος. Η παρέμβαση, εάν έγινε, δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα. Εγινε για πολιτικούς λόγους. Η συγκάλυψη, λοιπόν, τον βαραίνει. Οπως βαραίνει και τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης οφείλει να δώσει μιαν εξήγηση στον ελληνικό λαό. `Η ο Μίλερ παρενέβη ή το στέλεχος του κόμματός του είναι ένας κοινός συκοφάντης. Το όλο γεγονός δε συνέβη σε άλλη αυλή, στη δική του συνέβη!

Αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπεται να αιωρούνται. Και δεν επιτρέπεται, επίσης, να απαντιούνται με το γενικόλογο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, «έχουμε απομακρυνθεί από την εποχή των παρεμβάσεων, η Ελλάδα έχει, πια, εθνική πολιτική». Δικός τους άνθρωπος είναι ο Λαλιώτης που καταγγέλλει. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μέχρι εχτές είναι αυτός που δακτυλοδείχνει το νέο γραμματέα και τον ίδιον τον κ. Παπανδρέου. Θα τα αφήσουμε όλα αυτά να περάσουν στο υποσυνείδητο; Και κάθε τόσο, ο καθένας να τα ανασύρει και να κάνει τους συνειρμούς του;

Μιλήστε όσοι εμπλέκεστε με την παρέμβαση ή με τη συκοφαντία. Η στάση σας, όπως και η υποβάθμιση του ζητήματος από τα ΜΜΕ για το ίδιο το γεγονός και για τη δική σας σιωπή, δείχνει συνενοχή όλων σας. `Η παρενέβη ο Μίλερ ή ο Λαλιώτης είναι ένας κοινός συκοφάντης. Ενας από τα δύο συνέβη και εσείς γνωρίζετε την αλήθεια. Πέστε τη!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκυλιάζουν στο ΠΑΣΟΚ(2010-01-26 00:00:00.0)
Προκάτ διάλογοι(2009-12-19 00:00:00.0)
Ο Λαλιώτης ψάχνει «συνηγόρους»(2002-01-18 00:00:00.0)
Το ...βουκολικό «ροκ» του Λαλιώτη(2001-12-11 00:00:00.0)
Η σαπίλα επί της οθόνης(2001-02-24 00:00:00.0)
Ας ψάξει(2000-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ