Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Ιούλη 2003 - αριθ. φύλλου: 8623

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Εκατομμύρια κομμουνιστές διώκονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της ημερίδας, που διοργάνωσε πρόσφατα το Κόμμα, με θέμα «Με τους κομμουνιστές για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην ΕΕ» και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων και κινημάτων από χώρες, που εντάχθηκαν πρόσφατα στην ΕΕ ή είναι «συνδεδεμένες» μαζί της


ΣΕΛ.  3

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
«Χάρτα» με ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στην παραπέρα ένταση της αντιλαϊκής της πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων, καθώς και των πολύμορφων παροχών προς το μεγάλο κεφάλαιο, προχωρά η κυβέρνηση, ενώ, την ίδια στιγμή, τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καλλιεργούν ένα εντεινόμενο κλίμα παροχολογίας, επιχειρώντας να δημιουργήσουν αυταπάτες και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους.

Μετά το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2003 - 2005», το οποίο δημοσιοποίησε η κυβέρνηση προχτές και προδιαγράφει το άγριο τσεκούρωμα των κοινωνικών δαπανών, όπως και τη μετακύληση των υπολοίπων στην «κοινωνία των πολιτών», δηλαδή, στους εργαζόμενους, αποκαλυπτικές ήταν και οι χτεσινές τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών, για τα κρίσιμα θέματα των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε άγρια φτώχεια και το κόστος της σπεύδει να το ανακυκλώσει ανάμεσα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως ομολογεί η ίδια μέσα και από το ψευδεπίγραφο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης Για Την Κοινωνική Προστασία», καταγγέλλει, με χτεσινή ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  10   -   11

29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκινάει η «μάχη» του εισιτηρίου

Μαζί με τις εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη την Ελλάδα, κυκλοφόρησε και το εισιτήριο για το τετραήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων αυτών στην Αθήνα, στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Η πολύμορφη εξόρμηση, για τη μάχη του εισιτηρίου, φέρνει στο επίκεντρο της συζήτησης της ΚΝΕ με τη νεολαία την ανάγκη αποφασιστικής στήριξης του ΚΚΕ, για να γίνει η νεανική αμφισβήτηση δύναμη αγώνα κι ανατροπής.


ΣΕΛ.  9


Μπλόκο στην εφοπλιστική ασυδοσία

Οι ναυτεργάτες ακινητοποίησαν, για ώρες χτες, το καράβι «Λήμνος», ενώ το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υποσχέθηκε επανακαθορισμό της οργανικής σύνθεσης του πλοίου


ΣΕΛ.  12
ΣΕΛ.  7


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ