Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
Συνάφεια μετά την αλχημεία...

Στο πολιτικό αλαλούμ που διαμορφώθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επικράτησε η συνάφεια στην ουσία των θέσεων στη διάρκεια της συγκρότησής της σε Σώμα. Ετσι έγινε μοιρασιά των θέσεων μεταξύ της φιλοκυβερνητικής παράταξης και των παρατάξεων που κινούνται στο χώρο της ΝΔ. Ετσι τις θέσεις του προέδρου και Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κατέλαβε η ΠΑΣΚ και τις θέσεις του αντιπροέδρου και ταμία η ΔΗΚΝΙ και η ΙΣΚ.

Είχε προηγηθεί μια αλχημεία της ΠΑΣΚ στην εκλογή της ΕΕ. Στο 27μελές Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ οι παρατάξεις είχαν τις παρακάτω έδρες: Πανεπιστημονική 3, ΑΕΓ 7, ΠΑΣΚ, 6 Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ) 4, Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΙΣΚ) 2, ΑΡΣΙ 3 ΑΚΝΙΘ 1 και Ανεξάρτητη Κίνηση Ειδικευομένων 1.

Για την εκλογή της εννεαμελούς ΕΕ το εκλογικό μέτρο ήταν 3. Στη διάρκεια της εκλογής η ΠΑΣΚ «διασπάστηκε» σε τρεις παρατάξεις και απ' την πρώτη κατανομή δεν πήρε καμία έδρα, ενώ έμεινε με τρία υπόλοιπα των 2. Η ΑΕΓ και η ΑΚΙΝΘ συμμάχησαν και απ' την πρώτη κατανομή πήραν δύο έδρες (3χ2) και είχαν υπόλοιπο δύο. Ετσι, στη δεύτερη κατανομή για τις τρεις έδρες υπήρχαν τέσσερις παρατάξεις και έγινε κλήρωση. Η ΠΑΣΚ κέρδισε και τις τρεις έδρες (!) αποδεικνύοντας ότι το 6 είναι μεγαλύτερο απ' το 8!!

Η ΑΕΓ με χτεσινή ανακοίνωσή της θυμίζει απατημένη σύζυγο, καθώς οι δύο παρατάξεις δεν αποδέχτηκαν τη συγκρότηση «προεδρείου προγραμματικής σύγκλισης» και αυτό το ειδύλλιο της ΠΑΣΚ ήταν με τη ΔΗΚΝΙ και όχι με την ΑΕΓ όπως στην προηγούμενη ΕΕ.

Το προεδρείο έχει ως εξής: Πρόεδρος: Β. Λαοπόδης. Αντιπρόεδρος: Στ. Τσούκαλος. Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας: Θ. Παντελής. Ταμίας: Χρ. Ρογκότης.

Μέλη: Αθ. Καραμπέλης, Αθ. Παπαδόπουλος, Τ. Χρονάς, Γ. Γιαννόπουλος και Κ. Αλεξανδρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ