Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Απόπειρα να περιοριστούν οι ντόκοι επισκευών

Διώχνουν τις επισκευές από το μόλο της ΔΕΗ

Με «υπόγειες» μεθόδους προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιό της για τη δραστική συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ανθρωποι του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά εκβιάζουν με κάθε τρόπο τους ιδιοκτήτες των ρυμουλκών και των λαντζών που εδρεύουν στο παλιό μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, προκειμένου να απομακρυνθούν ώστε ο χώρος να αλλάξει χρήση και από ναυπηγοεπισκευαστική βάση, τμήμα της Ζώνης, να μετατραπεί σε μόλο για τη διακίνηση πλοίων, κοινώς σε εμπορικό λιμάνι!

Τις ενέργειες αυτές επιβεβαιώνουν με κοινό τους έγγραφο προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον πρόεδρο του ΟΛΠ, το οποίο κοινοποιούν και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον Τύπο, τα σωματεία της Ζώνης. Στο έγγραφό τους με τίτλο: «Σταματήστε τις αυθαιρεσίες σε βάρος της Ν/Ζώνης στην περιοχή ΔΕΗ Κερατσινίου» τα σωματεία υπενθυμίζουν ότι «η κυβέρνηση, το διυπουργικό όργανο, η διοίκηση του ΟΛΠ έχουν δεσμευτεί για τη διατήρηση και συνέχιση της λειτουργίας για τα επόμενα 50 χρόνια και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κατανοήσουμε την επιμονή των υπηρεσιών του ΟΛΠ να μεταφέρουν τη φόρτωση και εκφόρτωση των οχηματαγωγών πλοίων στον παλαιό μόλο της ΔΕΗ που θα σημάνει αυτομάτως την κατάργηση δεκάδων θέσεων επισκευών πλοίων της Ζώνης!».

Τα Σωματεία χαρακτηρίζουν τους αρμοδίους «ανακόλουθους» και ρωτούν: «Ποιος από σας θα αναλάβει την ευθύνη για τη διακίνηση υψηλού κινδύνου φορτίων (καύσιμα, εκρηκτικά, χημικά που διακινούνται από τον Πειραιά προς όλα τα νησιά) όταν οι καταπέλτες των πλοίων θα πέφτουν 20 - 30 μέτρα από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΗ Κερατσινίου και δίπλα από μια στρατιωτική βάση στην οποία διακινούνται πυρομαχικά για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Η είσοδος και η έξοδος από το συγκεκριμένο χώρο είτε προς Πειραιά είτε προς το Σχιστό του Σκαραμαγκά είναι σχεδόν αδύνατη για ένα απλό φορτηγό, πόσο μάλλον που θα διακινούνται φορτηγά μαζί με ρυμουλκούμενα».

Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, τα σωματεία κάνουν σαφές: «Είναι ξεκάθαρο ότι όπως πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα δυναμικά έχουμε παρεμποδίσει αυθαιρεσίες σε βάρος της Ν/Ζώνης θα το πράξουμε και τώρα και σε κάθε περίπτωση δε θα επιστρέψουμε τη συρρίκνωσή της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ