Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απέτρεψαν ιδιωτικοποίηση δημοτικής επιχείρησης

Με 24ωρη απεργία χτες απάντησαν στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων - εκμεταλλεύσεων που προωθούνται από τη διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δήμου Κερκυραίων (ΑΝΕΔΚ), οι εργαζόμενοι στην εταιρία. Ζητούν να παραμείνουν οι επιχειρήσεις αυτές δημοτικές και να εκσυγχρονιστούν σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι από τις δημοτικές επιχειρήσεις που πρόσφατα ιδιωτικοποιήθηκαν.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΑΝΕΔΚ για να αποτρέψουν τη δημοπρασία που είχε οριστεί για τη δημοτική καφετερία «Εν Πλω». Η δημοπρασία δεν έγινε, γιατί έλειπε ένα μέλος της επιτροπής δημοπράτησης, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων. Η μοναδική δημοτική κίνηση που ήταν παρούσα στη συγκέντρωση ήταν η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση (ΑΔΗΚ), η οποία δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων που είναι και δικός της αγώνας, όπως τονίστηκε.

Με στόχο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις η ΑΔΗΚ οργάνωσε χτες το βράδυ σύσκεψη με φορείς της πόλης. Στη σύσκεψη είχε κληθεί να συμμετέχει και το Σωματείο των εργαζομένων στην ΑΝΕΔΚ. Επίσης, στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τη Δημοτική Επιχείρηση Κέρκυρας, το Σωματείο των Εργαζομένων στις «Αναθέσεις» και εκπρόσωποι του ΕΚ Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ