Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Απίστευτη βία ενάντια σε διαδηλωτές!

«Εγκλημα» των ομογενών προσφύγων ότι θέλησαν διαμαρτυρόμενοι να κλείσουν την Εθνική οδό. Η κυβέρνηση όχι μόνον τους εμπαίζει για τα αυθαίρετα σπίτια τους, αλλά τους επιβάλλει και υπέρογκα πρόστιμα που αδυνατούν να πληρώσουν

Eurokinissi

Με απίστευτη βία, χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις, η κυβέρνηση έδειξε χτες το αληθινό της πρόσωπο απέναντι στους ομογενείς πρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ - οικιστές του Ασπροπύργου. Η αφορμή γι' αυτήν την επίδειξη ωμής βίας από τις δυνάμεις καταστολής δόθηκε όταν οι άνθρωποι που ζητούσαν τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων σπιτιών τους και την παραγραφή των υπέρογκων προστίμων, που τους έχουν επιβληθεί, επιχείρησαν να καταλάβουν την Εθνική οδό, στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Τα όσα ακολούθησαν επιβεβαιώνουν την κυβερνητική απόφαση, να αντιμετωπίζονται «διά ροπάλου» όσοι επιχειρούν να κλείνουν δρόμους...

Η ένταση κορυφώθηκε με τους συγκεντρωθέντες - μην έχοντας άλλη επιλογή - να αμύνονται στους αστυνομικούς, που τους επιτέθηκαν, με ξύλα και πέτρες, και εκείνοι να απαντούν με χημικά και δακρυγόνα. Αστυνομικοί των ΜΑΤ παρέμειναν για αρκετή ώρα στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα προσπάθεια αποκλεισμού του δρόμου, ενώ 17 άτομα, ανάμεσά τους και ο Πόντιος αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Γρηγοριάδης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα Αιγάλεω και Ασπροπύργου.

Ο εμπαιγμός αυτών των ανθρώπων ξεκινά από πολύ παλιά - σχεδόν 20 χρόνια τώρα. Με βάση το νόμο 1337/1983, όσοι έχουν αυθαίρετα ή πρέπει να τα γκρεμίσουν ή πρέπει κάθε χρόνο να καταβάλλουν στο κράτος πρόστιμο, που πολλές φορές αγγίζει απίστευτους αριθμούς. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις όλο αυτό το διάστημα κρατούν σχεδόν 6.000 πρόσφυγες σε πολιτική ομηρία. Κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές τούς υπόσχονται ότι τα πρόστιμα αυτά θα παραγραφούν και τα σπίτια τους θα νομιμοποιηθούν. Κι όταν οι πολυπόθητες ψήφοι μπουν στις κάλπες οι υποσχέσεις - κάθε φορά - αποδεικνύονται κάλπικες. Και έτσι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν φτάσει στο σημείο να χρωστούν με τις προσαυξήσεις μέχρι και 100.000.000 δραχμές και παραπάνω!


Eurokinissi

Ο πρώην δήμαρχος Ασπροπύργου και νομαρχιακός σύμβουλος Δυτ. Αττικής της ΝΑΣ, Κώστας Παπαπολυχρονίου, τόνισε ότι η ωμή βία που εξαπέλυσε χτες η Αστυνομία εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης να απαγορεύει με οποιονδήποτε τρόπο τις συγκεντρώσεις στις Εθνικές οδούς. «Αυτό δεν είχε γίνει ούτε στη γερμανική κατοχή, ούτε στη χούντα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της χτεσινής διαμαρτυρίας ο Κ. Παπαπολυχρονίου δήλωσε: «Επί μια 10ετία τουλάχιστον, οι κάτοικοι αυτοί βρίσκονται σε πολιτική ομηρία. Μεθοδευμένα και συστηματικά οι κυβερνήσεις δεν εγκρίνουν την ένταξη των κατοικιών τους στο σχέδιο, και με μια ιδιόμορφη ανοχή τούς πουλούν εκδούλευση με το γνωστό "χτίστε και δε θα σας πειράξει κανείς". Μόλις περάσουν όμως οι εκλογές αρχίζουν τα τσουχτερά πρόστιμα. Επεμβαίνει το ΙΚΑ, η Πολεοδομία κλπ. Την άλλη 4ετία η ιστορία συνεχίζεται. Πρόκειται για μεθοδεύσεις που συστηματικά καλλιεργούνται απ' τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, τους βουλευτές του, τους νομάρχες, πρώην και νυν. Και καθώς τα χρόνια περνούν τα πρόστιμα προσαυξάνονται. Μιλάμε για όργιο, για άθλια συναλλαγή. Οι κάτοικοι, πλέον, έχουν αντιληφθεί το άθλιο αυτό παιγνίδι και πιστεύουμε ότι θα σταθούν στο ύψος τους και θα σηκώσουν μόνοι τους ανάστημα, ώστε να μη φαλκιδευτούν και σ' αυτές τις εκλογές. Να είναι η στάση τους ένα ηχηρό ράπισμα, μια γενναία απάντηση προς αυτούς που για δεκαετίες ολόκληρες τους εμπαίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ