Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΥΠΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ
Αρνητικά αποτελέσματα για τον Κινέζο

Βεβιασμένη δείχνει η προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για «ισχυρώς ύποπτο» κρούσμα άτυπης πνευμονίας, καθώς τα χτεσινά αποτελέσματα ήταν αρνητικά για τον 36χρονο Κινέζο που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Οι εργαστηριακές εξετάσεις με μοριακή ανάλυση (PCR) έγιναν στο Ινστιτούτο Βέρναντ Νοχτ του Αμβούργου - το οποίο ταυτοποίησε τον ιό του SARS - και ανακοινώθηκαν χτες απόγευμα. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναμένουν τα αποτελέσματα των ορολογικών εξετάσεων, σε περίπου δύο εβδομάδες, τα οποία θα δείξουν οριστικά εάν πρόκειται για κρούσμα άτυπης πνευμονίας.

Για το αποτέλεσμα των εξετάσεων προϊδέαζε και η δεύτερη επαναληπτική εξέταση που έγινε με τη μέθοδο PCR, που έγινε στο εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η οποία είχε αρνητικά αποτελέσματα. Αρνητικά ήταν και τα αποτελέσματα των πρώτων εργαστηριακών και ακτινολογικών εξετάσεων, ενώ θετικά ήταν μόνο τα αποτελέσματα των δύο πρώτων εξετάσεων με τη μέθοδο PCR, τα οποία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το αποτέλεσμα εξάλλου προμήνυε και η βεβαιότητα του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή, ότι δεν υπήρξε διασπορά του ιού από τον Κινέζο επιχειρηματία, χτες το μεσημέρι σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου με τους συντάκτες του υπουργείου Υγείας. Ετσι ο υπουργός εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι τα μέτρα που πάρθηκαν είναι τα πιο ασφαλή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πάντως, στην ερώτηση για το εάν ο κ. Λιν διανυκτέρευσε στην Αθήνα πριν μεταβεί στην Καβάλα το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο υπουργός απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικώς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ