Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνας για τη χειραφέτηση της νεολαίας

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

«Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη χειραφέτηση της νεολαίας και η πρόληψη είναι το κυριότερο μέσο για τη μείωση του φαινομένου», τονίζει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τα στοιχεία της τελευταίας 7ετίας αποκαλύπτουν με τον πλέον δραματικό τρόπο την έξαρση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης. Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη καθώς οξύνονται τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, οι 7 στους 10 είναι άνεργοι ή απασχολούνται σε περιστασιακή εργασία. Τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί ο καπιταλισμός αποτελούν και την αναγκαία συνθήκη για την εμφάνιση και την έξαρση του φαινομένου.

Η επίσημη κυβερνητική πολιτική δεν είναι προσανατολισμένη σε μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, ούτε στο επίπεδο της πρωτογενούς πρόληψης, ούτε στο επίπεδο της θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, αλλά υποτάσσεται στις οδηγίες της ΕΕ με βασικό άξονα της πολιτικής της "τον περιορισμό της βλάβης". Παρατηρείται ένας συμβιβασμός με το ίδιο το πρόβλημα και απουσία πολιτικής βούλησης για τη λήψη δραστικών μέτρων σε επίπεδο πρόληψης και θεραπείας. Ετσι, στο επίκεντρό της μπαίνει το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης των ναρκωτικών, του διαχωρισμού τους, της χορήγησης υποκαταστάτων, της δημιουργίας κέντρων ελεγχόμενης χορήγησης ναρκωτικών και μέσα από νοσοκομεία και της δημιουργίας και επέκτασης προγραμμάτων συντήρησης ναρκομανών. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για άρση της αυτοτέλειας του ΚΕΘΕΑ, με το διορισμό από τον ΟΚΑΝΑ, δυο μελών στο ΔΣ.

Για την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη χειραφέτηση της νεολαίας και η πρόληψη είναι το κυριότερο μέσο για τη μείωση του φαινομένου. Η πρόληψη δεν περιορίζεται στην ενημέρωση, αλλά αφορά στην εξασφάλιση όλων των όρων, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών, ώστε να μπορεί ο νέος άνθρωπος να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας προτείνει στους νέους ανθρώπους τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση για να απαιτήσουν όλα όσα τους ανήκουν, όχι μόνον τα καθημερινά, αλλά συνολικά τους όρους ζωής τους, συνειδητά, ακολουθώντας έναν αισιόδοξο, αγωνιστικό τρόπο ζωής. Αυτή είναι η μόνη απάντηση απέναντι στη φυγή, στη μιζέρια, στην απογοήτευση. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε ότι το μέλλον μάς ανήκει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ