Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΣΗΡΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ «ΕΞΟΔΟΣ»

«ΤΡΙΚΥΜΙΑ»...«Οι βαριές κατηγορίες κατά της ηγεσίας και στελεχών της ΝΔ από το δημοσιογράφο Γ. Κύρτσο, που συμπίπτουν με τις νέες καταγγελίες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ (κατά του Μιχ. Νεονάκη), προκαλούν τρικυμία στα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προειδοποίησε όσους σκανδαλολογούν ότι δε θα καθορίσουν αυτοί την πολιτική ατζέντα. Ο Κ. Καραμανλής, αντιθέτως, επέβαλε στη Ρηγίλλης απόλυτη σιωπή...» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

«ΝΕΦΗ»: «Το "σκηνικό της διαπλοκής" διαμορφώνεται ανάγλυφα τις τελευταίες ημέρες καθώς στο παρασκήνιο επιχειρηματικά συμφέροντα, πολιτικοί - κομματικοί μηχανισμοί αλλά και εκδοτικοί παράγοντες επιδίδονται σε σκληρό ανταγωνισμό με "αποκαλύψεις" και "καταγγελίες" και προκαλούν νέφη στην πολιτική ζωή, ενώ στη Δικαιοσύνη κατατίθενται διαρκώς μηνύσεις και αγωγές για αποζημιώσεις. Τα παιχνίδια παρασκηνίου, χρήματος και εξουσίας που διαμορφώνουν τους όρους της (εν πολλοίς προεκλογικής) αναμέτρησης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, επεκτείνονται και στο εσωτερικό τους» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΝΟΣΗΡΟ ΚΛΙΜΑ: «Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να αμβλυνθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις της κοινής γνώμης από τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στα χρηματιστηριακά παίγνια του 1999, η υπόθεση δείχνει να εξελίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό, διαμορφώνοντας νοσηρό κλίμα για την κυβέρνηση... Οι υπάρχουσες, δε, πληροφορίες βεβαιώνουν ότι στο άμεσο μέλλον οι καταγγελίες θα διευρυνθούν και θα συμπεριλάβουν και στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, επιτείνοντας το σκηνικό κρίσης και νοσηρότητας» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ...«Είναι γι' αυτό άμεση η ανάγκη τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία να αντιμετωπίσουν με άμεσα, πρακτικά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά μέτρα το μείζον ζήτημα του μαύρου χρήματος που επί χρόνια δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Εστω κι αν χρειαστεί να πάρουν επώδυνες αποφάσεις» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΘΕΜΑΤΑ: «Ο εκσυγχρονισμός ή ακριβέστερα η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος της χώρας, αφορά, κυρίως, τα εξής θέματα: - Το εκλογικό σύστημα. Με τον εκλογικό νόμο που ισχύει, νοθεύεται η λαϊκή βούληση και καταληστεύονται τα λεγόμενα μικρά κόμματα, για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα, με πρόσχημα την κυβερνητική σταθερότητα. Μόνη τίμια και δημοκρατική λύση είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως μόνιμου εκλογικού συστήματος...» (Βίκτωρ Νέτας -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ