Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΚΕ
Στο «ρεαλισμό» των ιμπεριαλιστών... απαντάμε με λαϊκά μέτωπα αγώνα

Αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους όλης της χώρας, για τη μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 16 Απρίλη

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να υψώσουν τη φωνή τους και με αγωνιστικές μαζικές κινητοποιήσεις να διαδηλώσουν ότι οι Μπλερ και Αθνάρ είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας».

Το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ, στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου Αττικής, όλης της χώρας, για την καθολική συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και θα γίνουν στις 16 Απρίλη, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, είναι ξεκάθαρο και έχει στόχο: «Οχι στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ». Σημειώνουμε ότι στις 16 Απρίλη στην Αθήνα οργανώνονται τα παρακάτω:

  • Στις 11.00 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση της νεολαίας στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Βρετανική και την Αμερικάνικη πρεσβεία.
  • Στις 5.00 το απόγευμα, θα γίνει παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Βρετανική και την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Η προκήρυξη - κάλεσμα, που εξέδωσε το ΚΚΕ και που ήδη μοιράζεται σε χιλιάδες εργαζόμενους, έρχεται σε ευθεία ρήξη με τα κηρύγματα μοιρολατρίας των Ελλήνων κυβερνώντων και των πολιτικών συνοδοιπόρων τους και σ' αυτήν επισημαίνεται ότι την Ελλάδα θα βγάλει από τους άδικους πολέμους ο λαός της!

Πρωταγωνιστές και συνένοχοι στον πόλεμο

Στις 16 Απρίλη:

- Να διαδηλώσουμε ότι οι Μπλερ και Αθνάρ είναι ανεπιθύμητοι, υπογραμμίζεται στην προκήρυξη του Κόμματος. Δε θέλουμε στη χώρα μας, αυτούς που μαζί με τις ΗΠΑ πρωταγωνιστούν στη σφαγή του ιρακινού λαού. Είναι εγκληματίες πολέμου! Ολοι μαζί να διατρανώσουμε την αγανάκτησή μας για τα βάσανα του ιρακινού λαού, που θέλουν να του επιβάλουν αμερικανική κυβέρνηση και καθεστώς ανδρεικέλων!


- Να καταγγείλουμε τους υπόλοιπους της ΕΕ ως συνένοχους στον πόλεμο. Γιατί έδωσαν διευκολύνσεις και εργάζονται για τη νίκη των εισβολέων. Γιατί υποκρίνονται.

- Να συμπαρασταθούμε πιο αποφασιστικά στον ιρακινό λαό, που αντιστάθηκε και αντιστέκεται κατά των εισβολέων. Οποια κι αν είναι η εξέλιξη του αγώνα, ο ιρακινός λαός δε θα υποταχθεί.

- Να καταγγείλουμε το πλιάτσικο που ετοίμασαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, αλλά και τις κυβερνήσεις της ΕΕ, που τρέχουν κι αυτές να φάνε από τη λεία!

Λένε ψέματα οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές

Το αντίπαλο δέος στους ιμπεριαλιστές, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, είναι μόνον ο ενωμένος αγώνας των λαών, υπογραμμίζεται στην προκήρυξη. Η ΕΕ είναι ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Γι' αυτό και είναι ιμπεριαλιστικός οργανισμός. Με τις ΗΠΑ διαφωνούν και ανταγωνίζονται, για το αν θα έχουν το πάνω χέρι τα ευρωπαϊκά ή τα αμερικάνικα μονοπώλια στην παγκόσμια κυριαρχία. Είναι και οι δυο ληστές. Στρέφονται με την πολιτική τους κατά των λαών τους και των άλλων λαών. Δε διαφωνούν στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Πηγαίνουν μαζί με τις ΗΠΑ, όταν συμφέρει! Πηγαίνουν χώρια από τις ΗΠΑ, όταν έτσι συμφέρει! Διαφώνησαν με τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ, επειδή θίγονται συμφέροντα δικά τους και όχι συμφέροντα των λαών. Διαφώνησαν στο Ιράκ, συμφώνησαν στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν!

Στο κείμενο της προκήρυξης, καταγράφονται μερικά από τα στοιχεία, τα οποία καθιστούν τις κυβερνήσεις της ΕΕ συνένοχες στο έγκλημα εναντίον του λαού του Ιράκ. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται:

- Υπέγραψαν το λεγόμενο «νέο δόγμα» του ΝΑΤΟ το 1999, που του επιτρέπει να επεκτείνει τη δράση του παντού! Και τώρα, τι υποκρισία! Κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι κάνουν προληπτικό πόλεμο!

- Είναι οι ίδιοι, που το 2002 υπέγραψαν στην Πράγα το ΝΑΤΟικό δόγμα του προληπτικού πολέμου!

- Ανάμεσά τους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, με τις πλάτες της ΝΔ, έδωσε όλων των ειδών τις διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και Βρετανία (βάσεις, λιμάνια, πιλότους, χώρους ανεφοδιασμού κ.ά.).

Δεν αποτελούν εγγυητή ειρήνης οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ

Δεν μπορούν για κανένα λόγο να αποτελούν εγγυητή ειρήνης αυτοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα, που έχουν βάλλει κατά λαών και κρατών. Στο κείμενο της προκήρυξης ακριβώς αυτή η τραγική πτυχή αποκαλύπτεται:

- Η Γερμανία άρχισε το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με μισθοφόρους, οπλισμό και χρήμα! Μετά ήρθαν οι ΗΠΑ...

- Η Γαλλία βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα της Αφρικής και αν σηκώσεις. Πίσω από τις σφαγές εκατομμυρίων Αφρικανών, η Γαλλία είναι από τη μια μεριά και οι ΗΠΑ από την άλλη.

- Ολες βρίσκονται στο μέτωπο κατά της «τρομοκρατίας». Δηλαδή, βολεύει όλες το πρόσχημα, για να χτυπάνε τα λαϊκά κινήματα.

- Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αγνόησαν τον ΟΗΕ στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας! Τώρα τον θυμήθηκαν. Αν ο πόλεμος κατά του Ιράκ είχε τη «βούλα» του ΟΗΕ, σύμφωνα με τους ίδιους, θα ήταν δίκαιος! Για τους λαούς, όμως, θα έπρεπε και τότε να ήταν άδικος.

- Τον ΟΗΕ τον θέλουν τώρα, ως Δούρειο Ιππο στο πλιάτσικο κατά του Ιράκ. Δεν τους χρειάζεται ένας ισχυρός ΟΗΕ. Τους χρειάζεται ένας ΟΗΕ, όπου θα κυριαρχούν εκείνοι και θα τον έχουν ως νομιμοποίηση στα σχέδιά τους τα ιμπεριαλιστικά. Οσα λένε οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τον ΟΗΕ είναι εκ του πονηρού.

Μέτωπο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό για τη λαϊκή εξουσία

Ισορροπία στον κόσμο, επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση στην προκήρυξη, δεν μπορεί να υπάρξει, αν η ΕΕ και η Ρωσία γίνουν αντίβαρο στις ΗΠΑ. Στον καπιταλισμό, όπου στις σχέσεις των κρατών επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου, η ανισοτιμία, ο θάνατός σου η ζωή μου, σ' αυτήν τη ζούγκλα, λοιπόν, θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα ειρήνης, όπως και αποτελούσε, το πανίσχυρο κίνημα των λαών, ο σοσιαλιστικός κόσμος. Εκείνοι που μιλούσαν τότε για τον επικίνδυνο διπολισμό, ψάχνουν τώρα να φτιάξουν ένα διπολισμό καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό!

Οι εργαζόμενοι, όλοι οι λαοί πρέπει να απορρίψουμε το δήθεν ρεαλισμό, που μας καλούν να δείξουμε, τονίζεται στο κείμενο. Θέλουν την υποταγή του λαού. Πρέπει να οργανώσει ο λαός τις δυνάμεις του για να διαμορφώσει άλλο συσχετισμό, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά του.

Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα, την καπιταλιστική ζούγκλα, η πρόταση των κομμουνιστών αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τους λαούς: «Εδώ και σε κάθε χώρα, να συγκροτήσουμε μέτωπο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό για τη λαϊκή εξουσία. Μέτωπο σε κάθε χώρα και διεθνής συντονισμός της πάλης. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Οχι στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είμαστε με το λαό του Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ