Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα...

Υποσχέσεις από συνήθεια μοίρασε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός σε βαλκανικό ακροατήριο

Και η καθιερωμένη αναμνηστική «οικογενειακή» φωτογραφία από τη διάσκεψη στο Βελιγράδι

Eurokinissi

Και η καθιερωμένη αναμνηστική «οικογενειακή» φωτογραφία από τη διάσκεψη στο Βελιγράδι
Ανέξοδες υποσχέσεις σε «φτωχούς συγγενείς» μοίρασε ο πρωθυπουργός, ως προεδρεύων της ΕΕ, χτες στο Βελιγράδι στη Διάσκεψη Κορυφής χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα στην ΕΕ, θα προωθήσει την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων. Στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, στις 21 του Ιούνη, ανέφερε ο Κ. Σημίτης, θα στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι τα Βαλκάνια αποτελούν προτεραιότητα για την ΕΕ και θα υποστηριχτεί κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση σταθερότητας και ανάπτυξης της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος ως θέμα καίριας σημασίας και επισήμανε ότι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την ΕΕ. Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής στους τομείς ενέργειας, συγκοινωνιών και επικοινωνιών.

Για την ιρακινή κρίση

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι προσπάθειες της ΕΕ για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Ιράκ αποδείχτηκαν ατελέσφορες.

Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύρραξη στο Ιράκ θα τελειώσει σύντομα και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να διαδραματίσει ο ΟΗΕ σημαντικό ρόλο στη μεταπολεμική περίοδο.

«Πρέπει όλοι να παραμείνουμε δεσμευμένοι για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας στο Ιράκ, καθώς και τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσω το θεμελιώδη ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Τα Ηνωμένα Εθνη πρέπει να συνεχίσουν να έχουν τον ηγετικό ρόλο στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και να εμπλακούν ενεργά στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του Ιράκ», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέρμαχος της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων(2003-07-13 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκές συζητήσεις εν μέσω οσμών...(2003-04-24 00:00:00.0)
«Δήλωση» σύμπραξης με τους δολοφόνους!(2003-04-20 00:00:00.0)
Στη γραμμή της υποκρισίας και του πλιάτσικου(2003-04-08 00:00:00.0)
Δήλωσε... Αμερικανός(2003-02-28 00:00:00.0)
"Ψηφοθηρία" η απαίτηση για άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών!(1999-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ