Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ολα τα βλέμματα στη Νεάπολη

Το ματς Ηρακλή-ΠΑΟ κλέβει την παράσταση. Εύκολο λογικά έργο για τον Ολυμπιακό στην Πάτρα

Το ματς Ηρακλή-ΠΑΟ κλέβει την παράσταση

Sportidea

Το ματς Ηρακλή-ΠΑΟ κλέβει την παράσταση
Χωρίς αμφιβολία το ματς που κλέβει την παράσταση στη σημερινή 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής είναι αυτό που θα γίνει στο γήπεδο του Μακεδονικού στη Νεάπολη. Ο Ηρακλής, που βρίσκεται σε τροχιά εξόδου στο ΟΥΕΦΑ, θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Στο στρατόπεδο των «πρασίνων» επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση της συνάντησης. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή του «τριφυλλιού», Σέρτζιο Μαρκαριάν: «Από δω και πέρα θέλουμε μόνο νίκες για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας καίγεται και αυτός για τους βαθμούς ώστε να παραμείνει στο παιχνίδι της εξόδου στην Ευρώπη διά μέσου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι παίκτες μου γνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα, όμως πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα γελάσουμε τελευταίοι».

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός ηγέτης του «Γηραιού», Εγκε Γκέραρντ, τονίζει για τη δύσκολη συνάντηση: «Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα και αυτό τα λέει όλα. Εμείς πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος και να πιέσουμε από την αρχή. Με τη βοήθεια και του κόσμου νομίζω ότι είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε τη νίκη». Το ματς στη Νέα Ευκαρπία θ' αρχίσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ.

Λογικά εύκολο θα είναι το έργο του Ολυμπιακού στην Πάτρα (17.30, ΑΛΦΑ), που θα περιμένει στραβοπάτημα του ΠΑΟ στη Θεσσαλονίκη.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Τζιοβάνι και η παρέα του στην Πάτρα

Sportidea

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Τζιοβάνι και η παρέα του στην Πάτρα
Ο Ολεγκ Προτάσοφ σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ματς με την Παναχαϊκή μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές μας να καθαρίσουν όσο γίνεται νωρίτερα το παιχνίδι ώστε αν χρειαστεί να κάνουμε συντήρηση δυνάμεων».

Οσον αφορά στο συγκρότημα της Αχαΐας ο προπονητής, Δημήτρης Γκένας, είπε: «Δίνω ευκαιρίες σε νέα παιδιά αφού είμαστε καταδικασμένοι. Ελπίζω ορισμένοι από αυτούς να πιάσουν την ευκαιρία κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο και να δείξουν τι αξίζουν. Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει».

Συνοικιακό ντέρμπι θα γίνει στο «Ελ Πάσο». Εκεί η Καλλιθέα (17.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) θα υποδεχτεί το Αιγάλεω. Για τους γηπεδούχους οι τρεις βαθμοί είναι μονόδρομος αφού θέλουν να αποφύγουν τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο κόουτς των «κυανόλευκων», Μπάμπης Τεννές, δηλώνει: «Το πρωτάθλημα είναι σε μια κρίσιμη καμπή και κάθε νίκη από δω και πέρα θα ισοδυναμεί με σωτηρία. Θα παίξουμε με πάθος και νομίζω ότι θα είμαστε οι νικητές».

Στο στρατόπεδο του Αιγάλεω το άγχος δεν υπάρχει αφού η ομάδα έχει σωθεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα είναι αδιάφορη, όπως υποστηρίζει και ο προπονητής του «Σίτι», Γιώγος Χατζάρας: «Μπορεί να έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας, αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα παρατήσουμε το παιχνίδι. Παίζουμε πλέον για την ιστορία του συλλόγου και την αξιοπρέπειά μας».

Γερή κόντρα θα έχουμε και στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο (16.00). Οι Κρητικοί είναι σε ανοδική πορεία και ευελπιστούν να σταματήσουν την εξαιρετική πορεία των «κυανέρυθρων». Ο Σκάζνι, κόουτς των γηπεδούχων, επισημαίνει: «Είναι ένα δύσκολο ματς κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Θέλουμε τη νίκη πάνω απ' όλα για να δείξουμε ότι θα μπορούσε η βαθμολογική μας θέση να είναι ακόμη καλύτερη». Από τη μεριά του ο συνάδελφός του του Πανιωνίου, Γιόζεφ Μπουμπένκο, είπε: «Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρα του είναι ακόμη δυσκολότερος. Εμείς σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη και το ίδιο θα κάνουμε και στο Ηράκλειο».

Τέλος, στην Ξάνθη η αδιάφορη βαθμολογικά Σκόντα (16.00) θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννενα, που κυριολεκτικά καίγεται για βαθμούς ώστε να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε: «Η Ξάνθη σε κάθε ματς παίζει για την υστεροφημία της. Το ίδιο θα πράξουμε και με τον ΠΑΣ».

Ο Νίκος Αναστόπουλος, προπονητής του ΠΑΣ, υποστηρίζει: «Καμιά ομάδα δε χαρίζεται. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες μου και να αγωνιστούν με πείσμα και θέληση ώστε να πάρουν τους βαθμούς της νίκης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ