Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Alfa Romeo Kamal

To κόκκινο στα σανσκριτικά λέγεται Kamal. Στα αραβικά η ίδια λέξη σημαίνει τελειότητα ή σύνθεση των αντιθέτων. Αυτό το όνομα διάλεξε η Alfa για να μας θυμίσει την ένδοξη παράδοση της στα σπορ αυτοκίνητα, ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα παράθυρο στο μέλλον και στις κατηγορίες των πολυμορφικών και των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου.

Κράμα διαφορετικών τύπων οχημάτων, συνδυάζει ένα λειτουργικό και προσαρμόσιμο σε διαφορετικές ανάγκες χώρο επιβατών, θυμίζοντας πολυμορφικό, με τις καθιερωμένες αξίες της μάρκας, όπως η υψηλού επιπέδου οδική συμπεριφορά.

Η επιλογή της ανάρτησης που αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός - πίσω, είναι ενδεικτική για το διττό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Κράτημα στην άσφαλτο αλλά και δυνατότητα για κίνηση και εκτός δρόμου. Η ανάρτηση της μόνιμα τετρακίνητης Kamal έχει επίσης αυτόματα ρυθμιζόμενα «πνευματικά» ελατήρια, που χαμηλώνουν όταν η ταχύτητα περάσει κάποιο όριο, ενώ ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει και μόνος του το ύψος της ανάρτησης, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου, στο δρόμο ή εκτός δρόμου.

Για την ισχύ και τη ροπή φροντίζει ο 24βάλβιδος V6 κινητήρας των 3,2 λίτρων, που αποδίδει 250 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και ροπή 300 Nm (30,6 kgm) στις 4.800 σ.α.λ. Τεχνολογικά προηγμένο και το κιβώτιο ταχυτήτων, το έξι σχέσεων Selespeed, που προέρχεται από τη Formula 1, εξασφαλίζοντας ταχύτατες αλλαγές και στις χαμηλές και στις ψηλές ταχύτητες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ