Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Νέο Daewoo Nubira
Ευρωπαϊκός προσανατολισμός

Το καλοκαίρι αναμένεται το νέο Daewoo Nubira, το οποίο θα διαθέτει άλλη, περισσότερο «ευρωπαϊκή», ανάρτηση, πιο σφιχτή δηλαδή, αφού, όπως εξήγησαν οι Κορεάτες, οι συμπατριώτες τους προτιμούν μαλακές ρυθμίσεις

Με στόχο μια πιο σπορτίβ αίσθηση και μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης, πραγματοποιήθηκαν για αρκετές βδομάδες εντατικές δοκιμές του πλαισίου στους δρόμους της Βρετανίας και έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές. Το νέο στήσιμο θεωρείται καταλληλότερο για οδήγηση με υψηλές ταχύτητες στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, ενώ αυξήθηκε η πλευρική ευστάθεια και μειώθηκαν οι κλίσεις του αμαξώματος.

Στο σύστημα διεύθυνσης, που διαθέτει υδραυλική υποβοήθηση, τοποθετήθηκε πιο σκληρή αντιστρεπτική δοκός και αντλία με υψηλότερο συντελεστή ροής. Προσφέρει έτσι καλύτερη απόκριση στον οδηγό, παρέχοντας μεγαλύτερη ακρίβεια και γραμμικότητα.

Οι κινητήρες

Η GM Daewoo, όπως ονομάζεται πια η εταιρία μετά την είσοδο των Αμερικανών, αποφάσισε να τοποθετήσει στο νέο Nubira για την Ευρώπη αρχικά δύο κινητήρες DOHC, 1,6 λίτρων και 1,8 λίτρων με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Η συνεργασία με τον Pininfarina έχει εμφανή τα σημάδια της και στη σχεδίαση του νέου μοντέλου, ενώ η εμπορική πολιτική θα στηριχτεί και πάλι στη σχέση αξίας/τιμής, διατηρώντας δηλαδή ελκυστικές τιμές.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ