Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Πρόγραμμα Αυτονομία της Fiat

Η Fiat εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διευκόλυνσης, σε ό,τι αφορά την οδήγηση και μετακίνηση των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Το πρόγραμμα ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ δίνει τη δυνατότητα για οποιοδήποτε αυτοκίνητο Fiat, να μπορεί να διασκευαστεί έτσι ώστε να παρέχει στους ανθρώπους αυτούς τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, ή με τις απαραίτητες μετατροπές, την άνετη και ασφαλή μεταφορά τους ως συνεπιβάτη.

Στη χώρα μας όπου υπολογίζεται ότι τα άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι περίπου 400.000, λειτουργούν 13 συγκροτήματα Fiat (4 στην Αθήνα και 9 στην υπόλοιπη Ελλάδα) με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και εγκαταστάσεις.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Fiat συνεργάζεται με οίκους ειδικών συστημάτων, όπως Guidosimplex, Mediainprogress (που στην Ελλάδα εκπροσωπούνται πλέον από το Διανομέα της FIAT ΣΙΔΗΚΑ ΑΕ) και προσαρμόζονται κατά περίπτωση στις δυνατότητες κάθε ατόμου με αναπηρίες ανάλογα με το είδος και το βαθμό κινητικής δυσκολίας.

Από το 1995 στα πλαίσια του προγράμματος ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, έχει ξεκινήσει η δημιουργία Κέντρων Αξιολόγησης, Ανάλυσης Ικανότητας Οδήγησης για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην Ιταλία, και σε όλη την Ευρώπη. Σε κάθε τέτοιο κέντρο κινητικότητας, πραγματική καρδιά του προγράμματος είναι μια ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού και εκπαιδευτών οδήγησης, που με τη βοήθεια ενός σύγχρονου Προσομοιωτή Οδήγησης καταμετρά και καταγράφει τις ικανότητες στην οδήγηση του ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Από το 2000 η Fiat Auto Hellas στα πλαίσια του προγράμματος ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ παραχώρησε δωρεάν ένα Προσομοιωτή οδήγησης στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, ενώ πέρυσι προχώρησε και στην αναβάθμισή του, ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι προσφερόμενες υπηρεσίες του ειδικευμένου κέντρου αξιολόγησης ικανότητας και προετοιμασίας οδήγησης «ΗΝΙΟΧΟΣ», που εποπτεύει και τη λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ