Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Πρωτότυπο Toyota FINE-S
Σπορ κυψελών καυσίμου

Κινείται με υδρογόνο, χαρακτηρίζεται υβριδικό-ηλεκτρικό πρωτότυπο και συνδυάζει υψηλές επιδόσεις, στιλ και οικολογική λειτουργία αφού εκπέμπει μόνον αβλαβείς υδρατμούς. Η εξωτερική σχεδίαση του Toyota FINE-S είναι σίγουρα εντυπωσιακή, με όλα αυτά τα φουτουριστικά στοιχεία που έχει υιoθετήσει, δείχνοντας ότι τα οχήματα κυψελών καυσίμου δεν υστερούν απαραίτητα σε στιλ.

Οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις δε λείπουν, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην ευελιξία των συστημάτων, ούτως ώστε να ταιριάζουν σε διάφορα μοντέλα, που θα χρησιμοποιούν μια κοινή πλατφόρμα.

Στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα τα οχήματα κυψελών καυσίμου να παράγουν ηλεκτρική ισχύ που θα εφαρμόζεται ανεξάρτητα και στους τέσσερις τροχούς. Με τον τρόπο αυτό, όλες οι κατηγορίες επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα μιας περιβαλλοντικά συμβατής τεχνολογίας.

Το FINE-S διαθέτει ένα ιδιαίτερα μακρύ μεταξόνιο, φθάνοντας τα τρία μέτρα, ενώ έχει πολύ κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω, δημιουργώντας μία λεία αεροδυναμική αισθητική που δίνει την αίσθηση ότι αγκαλιάζει το δρόμο. Το κέντρο βάρους βρίσκεται χαμηλά και με τη βοήθεια ενός προηγμένου συστήματος ελέγχου ροπής (για τον κάθε τροχό ξεχωριστά) υπόσχεται εξαιρετική οδική συμπεριφορά.


Στο εσωτερικό, το FINE-S δείχνει ευρύχωρο για τέσσερα άτομα αφού, σύμφωνα με την Toyota, δεν αποτελεί ένα εργαστήριο πειραματισμών, αλλά ένα αυτοκίνητο που δεν πρέπει να υστερεί σε τίποτα από ένα συμβατικό μοντέλο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ