Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΜΕΡΑΣ

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο. Εφτασαν στο σημείο να βομβαρδίσουν μαιευτήριο στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τον τόπο με νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους και έγκυες γυναίκες που απέβαλαν.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ παντού πλέον τις απαγορευμένες βόμβες διασποράς για να προκαλούν όσο γίνεται περισσότερες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό και να κλονίζουν το ηθικό του. Τα περισσότερα από τα θύματα των εγκληματιών είναι μικρά αθώα παιδιά. Εφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με καταγγελίες Ιρακινών, να χρησιμοποιούν στα χωριά μολύβια και στυλό βόμβες ενάντια στους αθώους κατοίκους...

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ οι εισβολείς μεταδίδουν κλίμα προέλασης των στρατευμάτων τους και υπαρκτές ή ανύπαρκτες επιτυχίες, τόσο για να ανεβάσουν το ηθικό των στρατευμάτων τους όσο και για να ανταποκριθούν στην κριτική που γίνεται στο εσωτερικό των χωρών τους παράλληλα με τα παιχνίδια εξουσίας. Πάντως, παρά το γεγονός πως γίνονται σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα προς Βαγδάτη και παντού συναντούν αντίσταση του ιρακινού λαού, δεν αποκλείεται να επισπευστεί η προσπάθεια πολιορκίας της πόλης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Κ. Πάουελ στην Τουρκία διευθετήθηκε, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, το θέμα ανεφοδιασμού των στρατευμάτων των εισβολέων στο βόρειο Ιράκ μέσω Τουρκίας. Επίσης έδωσε τη διαβεβαίωση προς τους Τούρκους ότι τα τουρκικά στρατεύματα... δεν έχουν αυτή στιγμή κανένα λόγο να εισέλθουν στο βόρειο Ιράκ.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ αποκαλύπτεται η συντονισμένη προσπάθεια των Αμερικανών, να διώξουν με κάθε τρόπο οποιοδήποτε ξένο από τη Βαγδάτη για να μην έχουν μάρτυρες στα εγκλήματά τους. Αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει τόσο δημοσιογράφους όσο και τις λίγες διπλωματικές αντιπροσωπείες, που έχουν παραμείνει στην πόλη. Για παράδειγμα, καθόλου τυχαία, βομβάρδισαν - προειδοποίησαν χτες κατοικημένη περιοχή δίπλα στη ρωσική πρεσβεία όπου βρίσκουν καταφύγιο και Ρώσοι δημοσιογράφοι.

Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ των ΗΠΑ στη Μόσχα Αλεξάντερ Βέρσμποου εκλήθη χτες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του διατυπώθηκε η διαμαρτυρία της Μόσχας για το συμβάν...

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ «έλλειψης ψυχραιμίας» από τα στρατεύματα των εισβολέων είχαμε χτες. Αυτή τη φορά στο Κουβέιτ ενάντια σε λοχαγό του κουβεϊτιανού στρατού που ενώ είχε σταματήσει και ελεγχθεί σε σημείο ελέγχου... ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του γρήγορα και οι Αμερικάνοι φρουροί αμέσως τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Κουβέιτ χαρακτήρισαν «ατυχές το γεγονός...».

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Τ. Μπλερ στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας όπου προσπάθησε χωρίς επιτυχία, να δικαιολογήσει τη συμμετοχή στο έγκλημα με την καθιερωμένη πλέον φτηνή δημαγωγία του. Πάντως ακόμα και έτσι διαφάνηκε η αντίθεση που υπάρχει με τις ΗΠΑ για μοίρασμα της μεταπολεμικής λείας.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν και της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβανόφ, θα συναντηθούν στο Παρίσι την Παρασκευή για να εξετάσουν την κατάσταση στο Ιράκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 6-11


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ