Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φόβοι για πυρκαγιές στο Δήμο Μουρεσίου

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από τις πυρκαγιές και να δημιουργηθεί στο Δήμο Μουρεσίου Μαγνησίας, Πυροσβεστικός Σταθμός, ζητούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Οι βουλευτές τονίζουν πως ο ορεινός και «νεοσύστατος Δήμος Μουρεσίου που προήλθε από έξι πρώην κοινότητες έχει έκταση 52.124 τετραγωνικά χιλιόμετρακαι το 80% καλύπτεται από δάση και δεντροκαλλιέργειες. Παρά το φυσικό αυτό πλούτο του δάσους σε τόσο μεγάλη έκταση, στερείται Πυροσβεστικού Σταθμού».

Παράλληλα, επισημαίνουν, πως οι μεγάλες αποστάσεις τόσο από το κοντινότερο Πυροσβεστικό κλιμάκιο που βρίσκεται στο Νεοχώρι, όσο και από το πιο απομακρυσμένο Δημοτικό Διαμέρισμα, καθιστούν αναγκαία τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή του Δήμου Μουρεσίου. Επίσης, υποστηρίζουν πως «Η αναγκαιότητα δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στο συγκεκριμένο δήμο τεκμηριώνεται και από το γεγονός της πυρκαγιάς στις 25/6/2000 στην περιοχή του Δήμου Αφετών, η οποία αποτέφρωσε 5.000 στρέμματα περίπου και απείλησε δύο χωριά».

Τέλος, ρωτούν τον υπουργό, αν προτίθεται άμεσα να πάρει όλα τα μέτρα προστασίας από πυρκαγιές και να δημιουργήσει Πυροσβεστικό Σταθμό στην περιοχή του Δήμου Μουρεσίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ