Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διευκολύνσεις ΑμΕΑ

Τις διευκολύνσεις που υποχρεούνται να παρέχουν οι εργοδότες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στα αιρετά μέλη των πιο αντιπροσωπευτικών οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους, περιλαμβάνει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το σχέδιο ΠΔ εκδόθηκε σε εκτέλεση του Ν. 2430/1996 και παρέχει διευκολύνσεις κλιμακούμενες ανάλογα με την ιδιότητα του μέλους και το συνδικαλιστικό επίπεδο στα μέλη των διοικήσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) και των δευτεροβάθμιων μελών της. Ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται ότι οι εργοδότες έχουν την υποχρέωση να παρέχουν στα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΣΑΕΑ άδεια απουσίας με αποδοχές όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους, ενώ στους προέδρους των ομοσπονδιών και Πανελληνίων Συλλόγων πρέπει να παρέχουν άδεια δέκα μέρες το μήνα με αποδοχές.

Στη γνωμοδότησή του το ΣτΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η υποχρέωση καταβολής αποδοχών από εργοδότη πρέπει να τελεί σε συνάρτηση προς τις δυνατότητες και την οικονομική θέση της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ