Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΡΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΑΡΟΥΣΙ
Ο Δήμος παραχωρεί την έκταση σε ιδιώτη

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Ορ. Κολοζώφ, με την οποία ζητούν τη δημοσιοποίηση των συμφωνιών, που αφορούν στην κατασκευή του έργου

Το θέμα της παραχώρησης των δικαιωμάτων αξιοποίησης του χώρου, όπου θα κατασκευαστεί το Χωριό Τύπου από το Δήμο Αμαρουσίου στην ανώνυμη εταιρία «Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Αμαρουσίου», που ανήκει σε ιδιώτη, έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Ορ. Κολοζώφ. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ, ζητούν να γίνει σαφές αν ήταν γνωστή η πρόθεση του δήμου να παραχωρήσει τα δικαιώματα του χώρου σε ιδιώτη και υπό ποιους όρους πραγματοποιήθηκε η παραχώρηση.

Οπως αναφέρουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο επίμαχος χώρος, ανήκε στον ΟΕΚ και δόθηκε στο δήμο, για αξιοποίηση. Ο δήμος με τη σειρά του σύναψε σύμβαση, με την «Αθήνα 2004», από την οποία προκύπτει η υποχρέωση να της παραχωρήσει το χώρο, για δημιουργία «Χωριού Τύπου», που θα φιλοξενήσει δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, υποστηρίζει ότι η σύμβαση με τον ΟΕΚ, προβλέπει την εκχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στη «Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Αμαρουσίου Α.Ε.», που από την 1η Μάη του 2002, ανήκει σε ιδιώτη. Απαιτείται λοιπόν - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - να δημοσιοποιηθεί, αν οι αρμόδιοι υπουργοί, γνώριζαν το θέμα και κατά πόσο είναι νόμιμη και υπό ποιους όρους έγινε η παραχώρηση εκμετάλλευσης ενός δημόσιου χώρου σε ιδιωτική εταιρία. Επίσης, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να γνωστοποιηθούν στη Βουλή, «οι συμβάσεις που υπεγράφησαν, στο σύνολό τους, καθώς και αναλυτικά η πρόοδος, σχετικά με το χρόνο υλοποίησης του έργου και του οικονομικού κόστους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ