Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζητείται η αγωγή κατά των υπευθύνων της ΦΑΡΑΝ

Αρχισε η συζήτηση χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας της αγωγής των συγγενών των οκτώ νεκρών εργαζόμενων στα συντρίμμια της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΡΑΝ από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, καθώς και των 12 τραυματιών, εκ των οποίων οι τέσσερις είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

Με την αγωγή τα θύματα του σεισμού ζητούν αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστησαν από την κατάρρευση του χάρτινου κτιρίου της φαρμακοβιομηχανίας και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.

Οπως προκύπτει από την έκθεση της μηχανικού Ελ. Μηλιαρονικολάκη και της 15μελούς επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι υπεύθυνοι της ΦΑΡΑΝ, αν και γνώριζαν ότι ο οργανισμός του κτιρίου ήταν ελαττωματικός, παρέλειψαν να προβούν σε επιδιόρθωσή του, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που είχαν προκληθεί από τον προηγούμενο σεισμό του 1981.

Κατά τη χτεσινή διαδικασία κατέθεσε η Ζ. Σώκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η οποία απαντώντας σε ερωτήσεις των νομικών εκπροσώπων της εταιρίας τόνισε ότι η ΦΑΡΑΝ θα όφειλε να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και να είχε επιδιορθώσει τις ζημιές από το σεισμό του 1981. Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς ότι κινδύνευαν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της εταιρίας, η Ζ. Σώκου απάντησε ότι δε θα κρίνει τι κάνει ο καθένας για τον εαυτό του. Στη ΦΑΡΑΝ, είπε, εργάζονταν περίπου 50 άτομα καθημερινά και η εταιρία θα όφειλε να διαφυλάξει τη ζωή τους.

Σε κάποια στιγμή οι συνήγοροι της εταιρίας προσπάθησαν να αποδώσουν ευθύνες ακόμη και στην Ομοσπονδία απευθύνοντας το ερώτημα και τι έκανε η ΟΕΦΣΕΕ για να αποτρέψει το δυστύχημα! «Εμείς δε γνωρίζαμε, δήλωσε η Ζ. Σώκου και όταν μάθαμε για το πρόβλημα το γνωστοποιήσαμε σε όλους τους φορείς».

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Μεταξάς ανέφερε στο δικαστήριο ότι είχαν ληφθεί μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό του 1981!

Με δήλωσή της στο «Ρ» η Ζ. Σώκου ανέφερε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων, για να μη θρηνήσουμε και πάλι θύματα εκ μέρους των εργαζομένων, στο κυνήγι του κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ