Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποσχέσεις Σκανδαλίδη για 1.000 ΚΕΠ

Τη λειτουργία 1.000 Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (KEΠ) στους δήμους της χώρας έως το τέλος του 2003, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, στη διάρκεια επίσκεψής του στο ΚΕΠ στο Σύνταγμα, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Στ. Μπένο, την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιά, Φ. Γεννηματά και τους νομάρχες Αθηνών, Γ. Σγουρό και Πειραιά, Γ. Μίχα.

Ο Κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε ότι σταδιακά η αρμοδιότητα της λειτουργίας των ΚΕΠ θα περάσει στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για το σκοπό αυτό. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα του Δήμου Παγγαίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου το ΚΕΠ έκλεισε, αφού το υπουργείο Εσωτερικών δεν κατέβαλε τις απαραίτητες πιστώσεις για τη λειτουργία του.

Κατά τα άλλα, από την 1η Γενάρη του 2004, η λειτουργία του ΚΕΠ στην πλατεία Συντάγματος θα περάσει στην αρμοδιότητα της υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς, ενώ έως το τέλος του 2003 θα συσταθούν δύο νέα Κέντρα, στις Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιώς. Το δε ΚΕΠ Θεσσαλονίκης, που σήμερα λειτουργεί υπό τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας, θα περάσει στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ