Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για ταξική ΠΕΤ - ΟΤΕ

Τη Δευτέρα 17 Μάρτη ξεκινούν οι εκλογές της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών ΟΤΕ (ΠΕΤ - ΟΤΕ) και η αποφασιστική ενίσχυση ή όχι των ταξικών δυνάμεων θα αποτελέσει βαρόμετρο για το ρόλο που θα παίξει η Ενωση, από εδώ και πέρα. Ενίσχυση του Αγωνιστικού Μετώπου (αποτελείται από: την Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ - ΟΤΕ), την Αυτόνομη Συνδικαλιστική Συσπείρωση (ΑΣΣ) και Συνεργαζόμενους), αλλά και, ταυτόχρονη, καταδίκη των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών θα είναι ένα βήμα για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο σωματείο. Με άλλα λόγια, άνοιγμα του δρόμου για την οργάνωση και ανάπτυξη του ταξικού αγώνα, που, με στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όχι μόνο θα αντιστέκεται στην κυβερνητική πολιτική, αλλά θα παλεύει - συντονίζοντας τη δράση με τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα - για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μάλιστα, το Αγωνιστικό Μέτωπο εντάσσει τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου στην επιχείρηση στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης που δέχεται το σύνολο της εργατικής τάξης από το μεγάλο κεφάλαιο και αναδεικνύει την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και στα νέα αντεργατικά μέτρα που δρομολογούνται από τα επιτελεία της ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το Αγωνιστικό Μέτωπο επισημαίνει ότι η σημερινή πλειοψηφία της ΠΕΤ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣ ) συμφώνησε με τις βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου (ΣΣΕ, Ασφαλιστικό, επενδύσεις στο εξωτερικό κλπ.), ενώ εξάντλησε την «αγωνιστικότητά» της στα δευτερεύοντα και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα στα περισσότερα (βάρδιες, συνθήκες δουλιάς, εκτός έδρας, μονά συνεργεία...).

Μόνον οι δυνάμεις του ταξικού αγωνιστικού πόλου, σημειώνει το Αγωνιστικό Μέτωπο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν μάχες το διάστημα που πέρασε για να αναχαιτίσουν την επίθεση της εργοδοσίας και των βιομηχάνων. «Το Αγωνιστικό Μέτωπο και οι δυνάμεις που το συγκροτούν, ήταν οι μόνες, που, στα πλαίσια της δράσης που ανέπτυξε το ΠΑΜΕ, δραστηριοποιήθηκαν ...για να υπάρξει αγωνιστική αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική και στις επιλογές της Διοίκησης». Μια προσπάθεια, η οποία, δυστυχώς, προσέκρουσε στον τοίχο που όλες οι άλλες παρατάξεις ύψωσαν, όπως έγινε για το θέμα της ΣΣΕ, του πριμ, του Ασφαλιστικού, των προβλημάτων του ΟΤΕ, των προβλημάτων των εργαζομένων κ.ά. Γι' αυτό μπροστά στις εκλογές της ΠΕΤ - ΟΤΕ και το Συνέδριο της ΟΜΕ, η ενίσχυση του Αγωνιστικού Μετώπου, η καταψήφιση των άλλων παρατάξεων, θα αποτελέσει ένα πρώτο, σημαντικό βήμα για να αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση στα συνδικάτα και γενικά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απορρίπτουν το απαράδεκτο «κείμενο συμφωνίας» που παζαρεύουν οι εργατοπατέρες(2020-01-31 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις για την καρέκλα μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων(2019-11-05 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι μπορούν να φρενάρουν τα αντιλαϊκά μέτρα(2010-12-09 00:00:00.0)
Μονόδρομος ο ταξικός ανυποχώρητος αγώνας(2001-06-07 00:00:00.0)
Στις κάλπες 10.500 τεχνικοί του ΟΤΕ(1997-03-12 00:00:00.0)
Χρειάζεται συνέπεια λόγων και έργων(1996-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ