Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με εμπιστοσύνη στο σωματείο

Σε σοβαρή προσπάθεια συσπείρωσης των εργαζομένων στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, εξελίσσονται οι εκλογές στην Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 18 Μάρτη. Αυτό μας δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, Σοφία Καλαντίδου, και επισήμανε ότι οι μισοί από όσους ψήφισαν την πρώτη μέρα των εκλογών είναι νέα σε ηλικία άτομα και νέα μέλη του σωματείου που παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε εκλογές.

Αυτό δείχνει, τόνισε η Σοφία Καλαντίδου, ότι «στη διάρκεια που πέρασε από τις τελευταίες εκλογές το σωματείο έκανε σημαντικά βήματα στο άνοιγμα σε νέο κόσμο, νέους εργαζόμενους και η προσπάθειά του αυτή βρήκε ανταπόκριση και είχε επιτυχία. Αλλωστε, οι σκληροί αγώνες που έδωσε το σωματείο την περίοδο αυτή και οι μάχες για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απόκρουση της συντονισμένης εργοδοτικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους του κλάδου, έπεισε πολλούς ανθρώπους ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρός αγώνας χωρίς γερό και αγωνιστικό σωματείο».

Ο κυριότερος αγώνας και οι κινητοποιήσεις της περιόδου αυτής ήταν για το ωράριο εργασίας, το 8ωρο και τη ματαίωση των σχεδίων κυβέρνησης - εργοδοσίας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Εγιναν επίσης κινητοποιήσεις για απλήρωτα ρεπό, υπερωρίες, για επαναπρόσληψη παράνομα απολυθέντων και για ασφαλιστικά δικαιώματα. Το σωματείο συμμετείχε δραστήρια σ' όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και έχει αποφασίσει την ενεργό συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 21 Μάρτη και την κήρυξη απεργίας την πρώτη μέρα του πολέμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εργαζόμενοι του κλάδου συσπειρώνονται γύρω από τη «Δημοκρατική Συνεργασία», που είναι η μόνη παράταξη που διεκδικεί την ψήφο των μελών στις εκλογές και όλοι εκφράζουν την άποψη ότι η συμμετοχή στις εκλογές φέτος θα είναι πιο μαζική από κάθε άλλη φορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκλογές διεξάγονται στον 5ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καθημερινά από τις 2.30 μ.μ. μέχρι τις 9.30 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οσοι προσέρχονται να ψηφίσουν, πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ