Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι αμίλητοι και οι πονηροί

ΣΥΝΕΧΕΙΣ κι εντεινόμενες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Εκτωρ Νασιώκας, που τυγχάνει και Λαρισαίος, έχει εξαφανιστεί. Κουβέντα δε λέει, λες και ήπιε το αμίλητο νερό. Το ίδιο και οι διοικητές των δυο νοσοκομείων που «κάνουν το κορόιδο». Κι είναι η σιωπή των αρμοδίων μια κρυφή ομολογία ενοχής για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο Σύστημα Υγείας στην περιοχή.

ΜΙΛΗΣΕ ο νέος πρόεδρος του ΠεΣΥ Θεσσαλίας, Γ. Παπαδόπουλος και υποσχέθηκε λύσεις... μακρινές κι ονειρεμένες, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. Είχε προηγηθεί η ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, η οποία, με ανακοίνωσή της στα τοπικά ΜΜΕ, προσπάθησε να δικαιολογήσει την «ανθυγιεινή» πολιτική της κυβέρνησης και να «φορτώσει» στους γιατρούς τις ευθύνες για τα «κακώς κείμενα», αλλά δεν έπεισε κανέναν.

ΚΑΙ πώς να πείσει, όταν είναι γνωστό ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, βεβιασμένα και πρόχειρα για να εξυπηρετήσει προεκλογικούς στόχους του κυβερνώντος κόμματος και σήμερα αξιοποιεί μόνο το 50% των δυνατοτήτων του, κυρίως λόγω των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ το Νομαρχιακό λειτουργεί σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

ΝΑ εκμεταλλευτεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προσπάθησε η ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα κι αδιαφορία, αλλά αποκρύπτοντας το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί απολύτως με την πολιτική λιτότητας, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποιήσεων, που αυτή εφαρμόζει και στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

ΟΜΩΣ, οι Θεσσαλοί δεν τρώνε «κουτόχορτο» και δε «μασουλάνε λωτούς». Εχουν αντιληφθεί ποιοι και γιατί ευθύνονται για την «κατάντια» του δημόσιου Συστήματος Υγείας, ξέρουν ποιοι και γιατί θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς κι αλλότριους σκοπούς, γνωρίζουν πώς πρέπει ν' αντιδράσουν. Κι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανέναν να «παίζει» με το δικαίωμά τους στην Υγεία και στη ζωή...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νοσούν βαριά από τον «ιό» της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας(2021-08-28 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού(2020-11-04 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις στην επαρχία(2013-02-02 00:00:00.0)
Αφορμή οι εφημερίες, αιτία οι ελλείψεις...(2003-02-27 00:00:00.0)
Η ΕΔΕ έλειπε(2001-01-13 00:00:00.0)
Αποχή από τακτικά ιατρεία και χειρουργεία(1999-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ