«Νέα» βαρβαρότητα: «Η απόφαση των ΗΠΑ να κάνουν πόλεμο κατά του Ιράκ ακόμη και χωρίς την ομόφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποτελεί την αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας για τη διεθνή κοινότητα. Η Ουάσιγκτον εγκαινιάζει μέσω του Ιράκ, μια νέα τακτική που ουσιαστικά καταργεί τη διεθνή έννομη τάξη... Η εγκατάσταση Αμερικανού στρατηγού στη θέση του Σαντάμ είναι μόνο η αρχή. Η παρουσία των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να εδραιωθεί με στόχο τη μεγιστοποίηση της αμερικανικής επιρροής και το μακροπρόθεσμο ουσιαστικό έλεγχο χωρών όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία... Ολα δείχνουν ότι με αφορμή το Ιράκ βαδίζουμε σε ένα νέο κόσμο, στον οποίο θα αναζητηθούν νέες ισορροπίες και πιθανώς θα κυριαρχήσουν νέες αρχές και αξίες». (Γ. Κουβαράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)
Εξω από τις τάξεις...: «Εγκαταλείπουμε τις τάξεις μας, επειδή είναι γελοίο το γεγονός ότι οι φοιτητές στο Ιράκ, που είναι σαν κι εμάς, θα αναγκαστούν να υποστούν τις συνέπειες ενός μονομερούς πολέμου. Επίσης, σε μια εποχή κατά την οποία οι φοιτητές ήδη πληρώνουν ιλιγγιώδη ποσά για να σπουδάσουν, η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των διαθέσιμων κονδυλίων για την παιδεία, για να υποστηρίξουμε έναν πόλεμο ο οποίος είναι αδύνατο να δικαιολογηθεί». (Αμάντα Φλοτ - εκπρόσωπος της Εθνικής Φοιτητικής Συμμαχίας Ειρήνης των ΗΠΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Εμπροσθοφυλακή...«Οσο ισχυρότερο είναι το αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ, τόσο λιγότερο θα φοβούνται οι κυβερνήσεις την κατηγορία του αντιαμερικανισμού και θα εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Θα λένε "κοιτάξτε, ακόμη και στην Αμερική υπάρχει διχογνωμία για τον πόλεμο"». (Στίβεν Ζανς - καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης - ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ - ΒΗΜΑ)