Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τιμές ... ασφαλείας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ να προασπίσει την ειρήνη «σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας». Αυτά δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός αναφορικά με το Ιράκ. Πρέπει, άραγε, να θεωρήσουμε ότι οι εν λόγω αποφάσεις προασπίζουν την ειρήνη;

Θα τον στενοχωρήσουμε, αλλά μάλλον διαφορετικά συμπεράσματα βγάζει κανείς από την πρόσφατη παγκόσμια Ιστορία, ακόμα κι αν οι ισχύουσες συγκυρίες και αντιθέσεις φαίνεται (στο Συμβούλιο Ασφαλείας και μόνο) να συγκρατούν τις εξελίξεις.

Πέρα απ' αυτό, όμως, γιατί δεν έλεγε και δεν έπραττε ανάλογα, πριν τρία χρόνια; `Η, μήπως, ξεχνάει, ότι οι βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας δεν εγκρίθηκαν από κανένα Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά η χώρα μας έγινε και τότε προγεφύρωμα του πολέμου;

«ΤΣΙΜΠΑΕΙ» η γαρίδα, σε σφίγγει ...μέχρι τέλους το χταπόδι, σαρκοβόρα τα στρείδια κι όλα αυτά όχι στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά στις αγορές. Βλέπετε, τέτοιες μέρες αγριεύουν αυτά τα ψαράκια.

Και, βέβαια, είναι εύκολη λύση να τα βάζει κανείς με τα μικρομάγαζα, όπως προσπαθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Καλό θα ήταν, όμως, να μας διευκρινίζει ποιος ...θέτει τους κανόνες στην «ελεύθερη» αγορά, την οποία μας εκθειάζει με κάθε ευκαιρία.

ΟΣΟ ΓΙΑ τον πληθωρισμό ίπταται στο 4,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ το υπουργείο Οικονομίας προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο στα ...αντίδια και στα ραδίκια που ακριβαίνουν λόγω της κακοκαιρίας.

Καμιά αυτοκριτική, όμως, δεν παρατηρήσαμε για την εισοδηματική πολιτική του περίπου 2%, που, όπως μας έλεγαν, καλύπτει τον πληθωρισμό, ή για τις αυξήσεις στις συντάξεις, που μας τις παρουσίασαν ως ...όργιο παροχών.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ λένε αυτή που έρχεται, αλλά δεν το πολυβλέπουμε όμως για το Κυπριακό, όπου τα πράγματα μόνον ...καθαρά δεν είναι. Αντιθέτως, μοιάζουν πολύ μπερδεμένα και τίποτε δε μας πείθει, ότι θα ξεκαθαρίσουν από τις συναντήσεις Παπαδόπουλου-Ντενκτάς στη Χάγη.


Γρηγοριάδης Κώστας

Η φράση «καθαρές θέσεις», που επικαλούνταν στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, καμιά σχέση δε φαίνεται να έχει σε αυτή την ιστορία, αφού όλα κινούνται με αποχρώσεις, ενδείξεις και ...αποχρώσες ενδείξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ