Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Θα επισκεφθεί τη Σούδα ο Κ. Πάουελ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Χανιά και την αμερικάνικη βάση της Σούδας πρόκειται να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, στο πλαίσιο περιοδείας του σε στρατιωτικές μονάδες που θα εμπλακούν στον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα των Χανίων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη βάση της Σούδας στα πλαίσια της περιοδείας του σε στρατιωτικές βάσεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο των Αμερικανών κατά του Ιράκ, με σκοπό να εμψυχώσει τους Αμερικανούς στρατιώτες και αξιωματικούς λίγο πριν την έναρξη του πολέμου.

Αλλωστε το ενδιαφέρον για τη βάση της Σούδας - όπως αναφέρεται - σε συνδυασμό με τη μεγάλη στρατηγική σημασία που έχει για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ έχει δείξει εμπράκτως ο πρώην Πρόεδρος και πατέρας του σημερινού Προέδρου, Τζορτζ Μπους, επισκεπτόμενος ο ίδιος τα Χανιά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι ελληνικές αρχές πάντως δε φαίνεται να είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουν, ούτε όμως και να διαψεύσουν τη συγκεκριμένη πληροφορία, χωρίς από την άλλη αυτό να σημαίνει τίποτα, αφού το καθεστώς που διέπει τη βάση της Σούδας δεν υποχρεώνει τους Αμερικανούς να ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές για τις δραστηριότητές τους, αφού η βάση της Σούδας θεωρείται αμερικανικό έδαφος.

Ο χανιώτικος λαός όμως δηλώνει αποφασισμένος να υποδεχτεί ανάλογα τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και τον προειδοποιεί να μην πατήσει το πόδι του στα Χανιά γιατί θα έρθει αντιμέτωπος με την αντίδραση του χανιώτικου λαού.

Στο «Ριζοσπάστη» μίλησε ο Γιώργος Φραγκουδάκης, μέλος της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

«Ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του δηλώνουμε ότι και αυτή η επίσκεψη θα μας βρει στο δρόμο, ενάντια στην παρουσία των Αμερικάνων στον τόπο μας και ιδιαίτερα των αρχιμακελάρηδων των λαών, όπως ο Κόλιν Πάουελ. Θα μας βρουν αντιμέτωπους όσοι βάζουν πάνω από την ειρήνη τον πόλεμο, όλοι όσοι βάζουν τα συμφέροντα των Αμερικανών πάνω από τα συμφέροντα του τόπου μας και του ελληνικού λαού συνολικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ