Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιτυχία το χαράτσι!

«Είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσουμε την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» αναφερόταν στο ενημερωτικό υλικό του υπουργείου Υγείας για τα ιδιωτικά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της 13.2.2003.

Η αξιολόγηση ήρθε απ' τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη εγκαινιάζοντας, χτες, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Τα απογευματινά ιατρεία, μια νέα υπηρεσία του ΕΣΥ, προχωρά με επιτυχία. Μέσα στον πρώτο χρόνο περίπου 200.000 πολίτες επισκέφτηκαν τα απογευματινά ιατρεία - επισκέφτηκαν το γιατρό της επιλογής τους ή υποβλήθηκαν σε εργαστηριακές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία κατά τις απογευματινές ώρες».

Δεν είπε ο πρωθυπουργός ότι σε αυτές τις επισκέψεις οδηγήθηκαν οι άρρωστοι απ' τις ατέλειωτες λίστες αναμονής που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησής του στο χώρο της Υγείας. Και δεν είπε ακόμα ότι αυτές οι επισκέψεις κόστισαν στους αρρώστους -είτε άμεσα είτε μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων - 13.804.637 ευρώ (4,7 δισ. δραχμές), απ' τα οποία 4.000.000 εκατ. ευρώ ήταν κέρδος για τα νοσοκομεία.

Επιτυχία λοιπόν, κατά τον πρωθυπουργό, το χαράτσι στους αρρώστους και το κέρδος του νοσοκομείου στην ώρα της ανάγκης! Οι λέξεις πια έχουν χάσει το νόημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ