Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Στο πλευρό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων

Στο πλευρό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων φονιάδων έχουν ταχθεί οι Ελληνες εφοπλιστές, διαθέτοντας τα πλοία τους για κάθε είδους εκδούλευση, που περιλαμβάνει από τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των φονικών αρμάδων που βρίσκονται στη Κρήτη, μέχρι μεταφορά πολεμικού υλικού, προσβλέποντας βεβαίως και από αυτό τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αυτή φορά σε βάρος του λαού του Ιράκ, σε νέα τεράστια υπερκέρδη. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εφοπλιστής Βαρδινογιάννης, ιδιοκτήτης των διυλιστηρίων της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ο οποίος διαθέτει εγκαταστάσεις και στην περιοχή Καλοί Λιμένες στην Κρήτη, έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τον εφοπλιστή Μελισσανίδη για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα του ΝΑΤΟικού στόλου στη βάση της Σούδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πλοία των δύο εφοπλιστών, θα ανεφοδιάζουν τις εγκαταστάσεις του Βαρδινογιάννη στους Καλούς Λιμένες. Ορισμένα από αυτά θα εκτελούν το δρομολόγιο Σούδα - Καλοί Λιμένες και άλλα Πειραιά - Κρήτη. Τα πλοία που θα επιστρατεύσει μόνο ο Μελισσανίδης από το στόλο του θα είναι δέκα! Μάλιστα τα τρία ήδη βρίσκονται εδώ και δύο βδομάδες στα «πόστα» τους. Να σημειωθεί ότι ο Μελισσανίδης φτιάχνει εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού καυσίμων στην Κωνσταντινούπολη...

Στο μεταξύ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο με προορισμό το Κουβέιτ, με γεμάτα τα αμπάρια του πολεμικό υλικό, το φορτηγό πλοίο τύπου RO - RO, «ΕΤΖΙΑΝ ΠΕΡΛ» του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού, ο οποίος δραστηριοποιείται και στην ακτοπλοΐα μέσω της γνωστής HFD (πρώην MFD), στης οποίας το στόλο ένταξε όλα του σαπιοκάραβα όπως ήταν και το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».

Ο προγραμματισμός ήταν το «ΕΤΖΙΑΝ ΠΕΡΛ» να παραλάβει το φορτίο των «συμμάχων» από λιμάνι της Αγγλίας, όμως έπεσε σε αντιπολεμικό μπλόκο που του είχαν στήσει Αγγλοι εργαζόμενοι. Τελικά πριν από τέσσερις μέρες ακριβώς, φόρτωσε από Γερμανία. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι αυτές τις μέρες αναμένεται να... επιστρατευτεί ένα ακόμα πλοίο του Αγαπητού το «ΕΤΖΙΑΝ ΣΤΑΡ» με ...«αποστολή» να φορτώσει πολεμικό υλικό από Αγγλία και Βέλγιο και προορισμό τον Περσικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα οι εφοπλιστές ζητούν από πάνω και τα... ρέστα, αξιώνοντας σύμφωνα με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.... μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από έναν ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ! Ομως το πιο προκλητικό είναι ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης, όπως έχει ομολογήσει, με σχετικές δηλώσεις του, έχει αποδεχτεί τις εφοπλιστικές αξιώσεις και τα κυβερνητικά επιτελεία εδώ και καιρό εργάζονται πυρετωδώς για την παροχή νέων υπερπρονομίων προς το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην υπηρεσία των Αμερικανών δολοφόνων(2003-03-13 00:00:00.0)
Αντιπολεμικό μπλόκο των εργαζομένων στα πετρέλαια(2003-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ