Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Oh! What a beautiful city!

«... θα μας βλέπουν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι από την τηλεόραση. Θα πουν όλοι: Oh! What a beautiful city! Ω, τι ωραία πόλη είναι αυτή!». Τάδε έφη η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου κατά τη διάρκεια ημερίδας για τις Ολυμπιακές αναπλάσεις στο Λεκανοπέδιο. Κι όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αυτό «μετράει» για τους διοργανωτές της Ολυμπιάδας. Η εικονική πραγματικότητα της τηλεοπτικής οθόνης. Ο,τι θα βλέπουν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι από τους δέκτες τους.

Διότι οι τηλεοράσεις θα δείχνουν μόνον ό,τι πρέπει να δείχνουν. Δε θα δείχνουν τους άνεργους, που ψάχνουν για δουλιά και τις αυξανόμενες συνεχώς στρατιές των φτωχών. Ούτε τον καθημερινό Γολγοθά των εργαζομένων, που σημαδεύεται από την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τις ασφυκτικές συνθήκες ζωής της πρωτεύουσας. Ούτε την περιβαλλοντική καταστροφή, που θα έχει συντελεστεί, για να χτιστούν κάποια ιδιωτικά γήπεδα, συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχεία για τις ανάγκες των αγώνων. Και πολλά ακόμη παρόμοια.

Το ακριβοπληρωμένο επιτελείο του Ρομέρο θα δείχνει αποκλειστικά και μόνο τη φανταχτερή βιτρίνα. Οι χιλιάδες επισκέπτες του 2004 θα περνούν μόνο από τους δρόμους που έχουν φτιασιδωθεί με το λεγόμενο... Ολυμπιακό Λίφτινγκ. Κι όλα θα είναι όμορφα κι ωραία. Αλλά ψεύτικα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ