Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Είμαστε στο πλευρό σας

Επίσκεψη του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Γκιώνη στον Ασπρόπυργο

Στιγμιότυπο απ' την επίσκεψη του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
Στιγμιότυπο απ' την επίσκεψη του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
Την κατειλημμένη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στον Ασπρόπυργο επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση της Κομμουνιστικής Νεολαίας στο δίκαιο αγώνα των σπουδαστών, ενάντια στις αλλαγές που προωθούν στη ναυτική εκπαίδευση από κοινού το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και οι εφοπλιστές. Στη σχολή, χτες το πρωί, επικρατούσε θερμό αγωνιστικό κλίμα, με μαζική παρουσία των σπουδαστών μέσα στην κατάληψη, το πανό τους να δηλώνει «όχι άλλη κοροϊδία - δικαίωση τώρα» και τις σημαίες της ΕΕ που τις προηγούμενες μέρες κυμάτιζαν έξω από τη σχολή, να έχουν υποσταλεί.

Ο Θ. Γκιώνης συνομίλησε με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών της ΑΕΝ και τόνισε ότι η ΚΝΕ βρίσκεται στο πλευρό τους και στηρίζει τα αιτήματά τους για δημόσια, δωρεάν, ενιαία ναυτική εκπαίδευση, ενταγμένη στο υπ. Παιδείας, αποστρατιωτικοποίηση των σχολών, κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων σε στεριά και θάλασσα κι ασφάλεια ναυτεργατών και επιβατών στη θάλασσα.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να βρει ο αγώνας των σπουδαστών στις ΑΕΝ συμπαράσταση κι από άλλους μαζικούς νεολαιίστικους φορείς και είπε ότι η ΚΝΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σ' αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, ήδη από χτες το πρωί βρισκόταν έξω από την κατειλημμένη σχολή φοιτητές, καθώς σχετική απόφαση συμπαράστασης έχει πάρει ο φοιτητικός Σύλλογος Νηπιαγωγών (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ